Studijos “Dizaino virtuvė“ kurtas namo interjeras Kernius Pauliukonis
SPA namo priestate: užtikrintas privatumas
Rasa Pangonytė

„Gavę objektą, mes išnarpliojame kiekvieną jo kampą ir papasakojame užsakovams apie interjero kūrimo galimybes. Kai užsakovai pasitiki mūsų nuomone, kartu su jais pasiekiame labai netikėtų rezultatų“, – sako Gabija Pažarskytė („Dizaino virtuvė“). Taip nutiko ir šįkart, kartu su kolege Lina Navickaite kuriant prabangaus namo ir SPA erdvės interjerą Vilniuje.

Namą su terasos jungiamu priestatu įsigiję užsakovai iškart žinojo, kad jame norės įkurti privatų SPA. „Užsakovai mėgsta poilsį, atitrūkti nuo kasdienybės, galbūt ir dėl pandemijos jie norėjo saugumo, privatumo, todėl pasirinko viską turėti namuose“, – sako interjero dizainerė. Architekto Tomo Lapės puikiai suplanuotose erdvėse gyvenamąją ir vandens pramogų zonas kūrusi dizainerė ypatingu laimėjimu vadina tai, kad priestatas su dideliais vitrininiais langais, per kuriuos atsiveria puikus vaizdas į baseiną ir privačią teritoriją. Pagrindinį namą su priestatu jungia terasa su dideliu lauko baseinu. Ateityje čia turėtų atsirasti ir sūkurinė vonia. Anot G. Pažarskytės, planuojant šią zoną galvota apie tai, kad ja būtų galima naudotis visais metų laikais.

Priestate įrengta garinė pirtis, drabužinė, vonios kambarys ir poilsio kambarys-virtuvė, kurioje smagu vakaroti ir priimti svečius. Šiame priestate viskas įrengta galvojant apie praktiškumą ir žmonių saugumą: grindys išklotos neslidžiomis plytelėmis, poilsio kambariui parinktos drėgmės nebijančios plastikinės kėdės, kad išėjus iš pirties ar baseino nereiktų baimintis ant jų prisėsti.

Citata:Priestate įrengta garinė pirtis, drabužinė, vonios kambarys ir poilsio kambarys-virtuvė, kurioje smagu vakaroti ir priimti svečius.

Pirtyje ir poilsio kambaryje-virtuvėje vyrauja švelni melsva spalva. „Norėjome, kad ši spalva būtų kitokia negu gyvenamajame name, kad atidarę SPA zonos duris jaustume, jog patekome į šiek tiek kitokią erdvę, kur galima atsipalaiduoti“, – pasirinkimą aiškina dizainerė.

Mini virtuvę iš viršaus „apkabina“ arka. Kaip sako G. Pažarskytė, šioje dalyje atsisakyta pakabinamų spintelių, viskas, ko reikia, telpa į stalčius, todėl arka buvo pasirinkta kaip įdomesnė ir minkštesnė forma virtuvei užbaigti.

Per terasą išėję iš SPA erdvės, patenkame į išmanųjį namą – gyvenamąsias patalpas, kuriose vyrauja balta spalva ir modernios prabangos (angl. modern luxury) stilius. Interjero dizainerė pasakoja, kad kuriant gyvenamąsias erdves norėta vientisumo ir ritmingumo, todėl „reikėjo sugaudyti labai daug detalių ir žaisti dermėmis“. Šio „žaidimo“ pavyzdys – besikaitaliojantis tamsaus parketo ir balto mozaikinio betono duetas, baldų apačioje esantys mediniai tašeliai, vietomis pereinantys į turėklus ir baldus, ir nuolat pasikartojantis arkos motyvas.

„Namas suprojektuotas kaip ganėtinai monumentalus, griežtas statinys, o užsakovai norėjo Modern Luxury stiliaus, tad interjere ieškojome minkštesnių formų. Aišku, namo planą išlaikėme. Taip atsirado apvali sala, pietų stalas, konsolė, taip pat išskirtiniai turėklai, kurių raštą kūrėme pagal užsakovų pageidavimą. Buvo nemažas iššūkis parketlentes suvesti su plytelėmis kampuose, gražiai užapvalinti kampus, bet viskas atlikta preciziškai“, – meistrų darbu džiaugiasi interjero dizainerė.

Foto galerija.: new_000244254_0

Pakeliui į preciziškai gipso lipdiniais dekoruotą laiptinę baldų meistrai įrengė ažūrinę lentyną augalams, kuri ilgainiui turėtų tapti žaliąja oaze.

Prabangi estetika išlaikoma ir pirmame aukšte esančiame svečių vonios kambaryje. Erdvių tęstinumo įspūdį čia kuria iš svetainės ir koridoriaus „perėjusios“ mozaikinio betono plytelės. Interjero autorė atkreipia dėmesį į ekstravagantišką kriauklę ir aukštus veidrodžius. „Norėjosi įspūdžio, nes tai svečiams skirtas WC“, – sako ji. Vaikams skirtas vonios kambarys išsiskiria žaismingesnėmis sienų bei grindų plytelėmis.

Prabangos įspūdis lieka ir pagrindiniame – šeimininkų – vonios kambaryje. Į šią patalpą iš miegamojo patenkama per drabužinę. Anot dizainerės, toks suplanavimas yra labai patogus nenorint trukdyti miegančios antrosios pusės.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras