„Damilanostudio Architects“ projektuotas namas Andrea Martiradonna
Namas, kitoks nei kiti vietos namai
Rasa Pangonytė

Ant aukštos Turino (Italija) kalvos stovintis modernus namas atrodo lyg kostiumuotas stileiva tarp sportinius marškinėlius vilkinčių draugų. Nors pagal pirminį projektą šioje vietoje turėjo iškilti įprastas itališkas namas šlaitiniu stogu.

„Šis namas visiškai skiriasi nuo tipinių namų šioje vietovėje. Klientas kreipėsi į mus, nes nusipirko nebaigtą statyti namą, užbaigta tik konstrukcija. Pirminiame projekte buvo numatytas įprastas, paprastos formos itališkas namas su medine stogo konstrukcija, bet užsakovas norėjo modernaus. Savo projektą plėtojome nekeisdami konstrukcijos, nes vietos administracija jau buvo išdavusi statybos leidimą šiai“, – sako namą projektavusios studijos „Damilanostudio Architects“ vadovas Duilio Damilano.

Naujasis 600 kv. m ploto gyvenamasis namas išsidėstęs trimis lygiais, įskaitant terasas. Pietinėje dalyje suprojektuotos gyvenamosios patalpos, šiaurinėje – laiptinė ir miegamųjų zona. Į „She House“ pavadintą namą patenkama akmeniniais laiptais, kurie perskelia japoniško stiliaus sodą.

Įžengus į vidų, į akis krinta aukšta svetainė ir stiklinės sienos, palaikančios dialogą su namo aplinka ir, kintant sezonams, kuriančios skirtingus peizažus. Svetainės traukos taškas – malkomis kūrenamas židinys, prieš kurį stovi jauki pilka sofa. Erdvę papildo skulptūriški šviestuvai „Flos“ ir „Vibia“. Pasukę į dešinę, pro stumdomas stiklines duris patenkame į valgomojo ir virtuvės zoną. Nuo tame pačiame lygyje esančio sodo ją skiria tik milžiniški stumdomi langai.

Pakilę minimalistinio dizaino metaliniais „Cirifer“ laiptais, patenkame į miegui ir poilsiui skirtas erdves. Čia sukurta sveikatingumo zona su sauna, tiesiogiai sujungta su terasa, kurioje yra įrengtas mini baseinas. Į Birmos tikmedžiu klotą terasą išeina ir pagrindinis miegamasis.

Visame name vyraujantis medis, stiklas ir vietinio akmens apdaila sukuria lengvumo ir švaros įspūdį.

Iš bendro kolorito ir stiliaus išsiskiria poilsio kambarys, kuriame įrengta erdvi virtuvė ir valgomasis. Kelių spalvų sienos, skirtingos kėdės, ryškios sofos, vyno lentyna žaliame fone čia kuria nerūpestingą nuotaiką. „Kambarys skirtas bendrauti su draugais, todėl yra šiek tiek nerūpestingesnis“, – skirtingo tipo kambario idėją paaiškina projekto vadovas D. Damilano.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000232631_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura