Kristina Lastauskaitė-Pundė Lina Lushke
Dizainerės K. Lastauskaitės-Pundės namų favoritai
Agnė Paulauskienė

Interjero dizainerės Kristinos Lastauskaitės-Pundės (www.kristinapunde.lt) namuose, ko gero, nerastume nė vieno nereikalingo mažmožio. Savo srities profesionalė neslepia, kad daugumą mieliausių daiktų įsigijo gana seniai, o į didelį vartotojiškumą ji žiūri racionaliai. Juk svarbiausia daiktų ilgaamžiškumas ir funkcija, patenkinanti visų šeimos narių poreikius.

„PLANT BOX“

Šis „Ferm Living“ vazonas „Plant Box“ svetainėje atlieka staliuko-daiktadėžės funkciją. Viskas prasidėjo nuo visuomet jaučiamo poreikio šalia savęs turėti knygų. Vertingas tas daiktas, kuris yra universalus. Šis „Plant Box“ toks ir yra – jis tinka susidėti vazoninėms gėlėms ar reikalingiems daiktams, be viso to, pasitarnauja kaip namus puošiantis aksesuaras.

MUZIKA

Drąsiai galiu teigti, jog mūsų šeima muzikos klauso tikrai dažniau, nei žiūri televiziją. Nemeluosiu – tai, kad vaikams taip patinka muzika, mane labai džiugina. „Marshall“ kolonėlė visiškai pateisino mūsų lūkesčius ir iki šiol stebina funkcionalumu: ja lengva ir paprasta naudotis, viskas valdoma bevieliu ryšiu, tad vasarą neretai ją išsinešame ir į terasą. Net turimas patefonas prisijungia prie šios modernios kolonėlės!

ARBATINUKAS IR KAVINUKAS

„Shelton“ kavinukas yra tikrų tikriausia 1977 metų dizaino klasika, kuri su manimi keliauja maršrutu darbas–namai. Deja, jis skirtas espreso kavą ruošti didesnei grupei žmonių, todėl namuose naudojamas rečiau. Nors pati labiau mėgstu kavą, tiek šeimoje, tiek apsilankius svečiams pirmenybė visuomet yra teikiama arbatai ir šiam ketaus arbatiniui.

MASYVI STIKLINĖ VAZA

Sužinojusi, kad „Ikea“ ruošiasi išleisti kolekciją bendradarbiaudama su britų interjero dizainere Ilse Crawford, neapsakomai nudžiugau! Žaviuosi šios dizainerės darbais, esu skaičiusi jos knygą. Tad, kai tik pasirodė laukta „Sinnerlig“ kolekcija, akys užkliuvo už masyvios stiklo vazos. Iš karto supratau, kad privalau ją turėti. Man be galo patinka vazos monumentalumas, forma ir universalumas: joje puikiai atrodo tiek vienas žiedas, tiek didelė puoštė.

TORŠERAS

Prie fotelio ir „Plant Box“ su knygomis „Gubi“ toršeras „Gastroppa“ yra ne tik dar vienas dizaino klasikos objektas, bet ir trūkstamas akcentas įgyvendintam skaitymo kampeliui. Tikriausiai nereikia minėti daikto praktiškumo, nes būtent dėl savo savybių jis yra keliavęs su mumis iš vienų namų į kitus. Dabar šviestuvas jaukiai apšviečia erdvę vakarais, kai su vaikais susėdame ant didelio fotelio ir skaitome knygas ar tiesiog kalbamės bei mėgaujamės vieni kitų draugija.

VEIDRODIS

Dar vienas daiktas, ne tik skaičiuojantis daugybę metų mūsų namuose, bet ir kartu keliavęs kraustantis iš vienos vietos į kitą. Žinoma, svarbiausia yra jo funkcija, tačiau man šio daikto privalumas tas, kad jis lengvas ir sukurtas taip, kad būtų maksimaliai stabilus. Tad labai patogu jį nusinešti į bet kurią namų vietą.

MENO KŪRINIAI

Šalia veidrodžio – Stasio Eidrigevičiaus iliustracijos reprodukcija. Šis kūrinys man labai primena vaikystę ir to meto knygas. Meno kūrinių mūsų namuose yra išties nemažai, juos renkuosi išjausdama ir jautriai apgalvodama, kokių emocijų išrinktas paveikslas sukels kiekvienam šeimos nariui. Net ir kurdama namų erdvę klientams, visuomet pasiūlau kelis meno kūrinius, kad žmonės patys pajustų, kas jiems yra artima. O neatradusių to jausmo nespaudžiu – vadinasi, rasti tinkamą kūrinį reikia laiko.

ŠVIESTUVAS

Šis „&Tradition“ šviestuvas „Journey“ yra meilė iš pirmo žvilgsnio. Interjero salone rinkdama daiktus klientei, pamačiau jį ir įsimylėjau. Svarbiausia, kad šviestuvas lengvai nešiojamas ir turi dimeriuojamą jungiklį. O tai reiškia, kad labai lengva ir patogu keisti šviesos ryškumą. O kur dar estetiškas skandinaviškas dizainas ir universalumas – jis gali būti naudojamas kaip stalinis arba pakabinamas šviestuvas!

Keičiantis tendencijoms, atsirandant naujoms technologijoms, renkantis tvarų gyvenimo būdą, turime žengti koja kojon su naujovėmis. Viena jų – kaitrinių ir halogeninių lempučių atsisakymas ir LED apšvietimo pasirinkimas. Kalbant tiesiai šviesiai, šio apšvietimo skleidžiamos šviesos spalva retai kada būna jauki. Tačiau būtent „Journey“ turi matinį stiklą, kuris nuostabiai tą LED šviesą išskaido. Drįsčiau teigti, kad tobulesnio šviestuvo aš tikriausiai nė nesurasčiau.

Straipsnio komentarai

Siųsti

grazu 08.07 13:02
viena raide ne ta P----s,tik kuri ?

Interjeras interjeras