Aurelija Slapikaitė-Jurkonė Asmeninis archyvas
Architektės Aurelijos Slapikaitės-Jurkonės namuose vyrauja natūralumas
Agnė Paulauskienė

Architektūros studijos „Aform“ įkūrėjos, architektės ir interjero dizainerės Aurelijos Slapikaitės-Jurkonės namuose vyrauja natūralumo nuotaika. Profesionalė atvirauja, kad jai interjero dizainas – ne tik spalvų parinkimas, bet ir tuose namuose gyvenančio žmogaus vidinis pasaulis: „Esame labai skirtingi – skirtingai valgome, miegame, todėl stengiuosi, jog mano darbai būtų skirtingi. Kuriu erdves tam žmogui, kuris jose kvėpuos ir gyvens.“ Architektė savo kūryboje visuomet ieško ryšio su šviesa, gamta ir natūralumu. Ne išimtis ir jos namai, jų stilius, atmosfera bei ten esantys favoritai.

Užrašinių kolekcija

Nuotraukoje matyti tik nedidelė mano užrašinių kolekcijos, kuri yra tikrai gausesnė, dalis. Visos jos svarbios: kai kurios parvežtos iš toli, kai kurios pirktos, dar kitos gautos dovanų. Bet kuriuo atveju užrašinė yra neatsiejama mano darbo dalis ir kartu meditacija. Dalyvaudama seminaruose, mokymuose, konferencijose aš viską užsirašau, užrašines pildau, konspektuoju, eskizuoju, o prireikus jose randu ramybę, kokį nors puikų patarimą, gražiai nupieštus senus eskizus arba prisiminimus.

Tai daiktai, kurie yra visuomet kam nors skirti: vienose sugula meniškos sielos išraiška, kitos tampa darbiniais kalendoriais. Kokia bus užrašinės paskirtis, priklauso nuo popieriaus, tušinukų (repitografų), kitų elementų ir kaip dažnai ji bus mano rankose.

Istoriniai baldai

Mano močiutės laikų valgomojo stalo kėdė su visu virtuvės stalo komplektu jau buvo kartą paruošta išmesti, tačiau to leisti negalėjau. Priglaudžiau ją ir prikėliau naujam gyvenimui savo rankomis. Būtent dėl tokių istorijų ir sentimentų baldai, turintys įrėžimų, gyvenimo vingių, man ypatingi ir svarbūs. Be šios kėdės, namuose turime ir močiutės fotelius, indaują.

Puodelis

Šis puodelis yra mano močiutės padovanotas vestuvių proga. Jį išsirinkau dar būdama maža, nes tas trapus porcelianas, į kurį nuo vaikystės galėjau žiūrėti tik pro indaujos stiklą, mane nepaprastai traukė. Gal ne tiek forma, kiek tomis nupieštomis juodomis gėlėmis ir auksiniais dekoro elementais. Senas puodelis yra ypatingas dėl savo istorijos, prisiminimų ir dėl to, kad jį dovanojo mylima močiutė. Kitus turimus puodelius naudojame kasdien, o vienas baltas skirtas mano kasrytiniams kavos ritualams, tad visi šeimos nariai puikiai žino, kad jo liesti nevalia (juokiasi).

Augalai

Kadangi be galo mėgstu natūralumą, namuose nėra plastikinių paviršių, stalviršių. Net vonioje grindys medinės! Tad nenuostabu, kad tokie namai neįmanomi be augalijos ir gyvybės. Šiuo metu pas mus gyvena gal tik keturiolika vazoninių augalų, bet atėjus šiltesniam pavasariui, sužaliuos nauji gyventojai.

Šviestuvai

Nors esu moteris, nemėgstu blizgučių (juokiasi). Tačiau labai mėgstu papuošalus. Man namuose papuošalai – tai pirmiausia šviesa. Turiu keletą šviestuvų, kurie puikiai puošia interjerą savo blizgesiu, spalva ar netradiciškais elementais. Ne tik gražu, bet ir funkcionalu!

Meno kūriniai

Turint bent mažiausią sąsają su menu, namai be meno kūrinių yra neįsivaizduojami. Mūsų erdvėje sienas daugiausia puošia dukros piešiniai, kurie buvo pradėti kabinti ir eksponuoti nuo tada, kai jai sukako vieneri metukai. Keletas tapybos darbų, priderintų prie plytelių spalvos, yra mano eksperimentai. Kitas interjero vietas puošia nuostabūs tapytojo Andriaus Paulavičiaus kūriniai.

Fotoaparatas

Tai daiktas, be kurio tikrai neįsivaizduoju savo namų, darbo, laisvalaikio. Fotoaparatas man yra ne tik vienas reikalingiausių daiktų, bet ir puiki interjero puošmena.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Regina 08.27 13:59
Žurnalistai, žurnalistai, bent jau straipsnio pavadinimą parašykite be klaidų.

Interjeras interjeras