„Villeroy&Boch“ produktų linija „Artis“ Gamintojai
Žaismingi potėpiai šiuolaikiniame vonios kambaryje
Namas Ir Aš

Vonios interjero taisyklės keičiasi – su trenksmu grįžta ryškios spalvos! Sodrus raudonis, gilus mėlis, saulės geltona – kodėl gi ne?! Apie drąsius, žaismingus potėpius šiuolaikiniame vonios kambaryje ir gaminių dizaine įkvepiančiai pasisako vokiečių ir danų dizainerė Gesa Hansen.

Gesa Hansen

Emocijos ir charakterio!

Būtent šie komponentai pirmiausia pageidautini kuriant autentišką, suasmenintą interjerą bet kokiai erdvei. Pasitelkus charakteringą koloritą ar ryškų spalvinį akcentą kambarys tarsi atgyja, įgauna savitumo. „Spalva viską keičia! Spalvos kuria atmosferą ir kelia emocijas, kasdieniams ritualams suteikia žaismingumo“, – savo požiūrį reiškia Gesa Hansen, „AD Magazine“ įvardijama viena iš 200 įtakingiausių šiuolaikinių dizainerių. Būtent šių idėjų vedama ji sukūrė ir naująją „Villeroy & Boch“ produktų linijos „Artis“ vonios keramikos spalvų paletę.

„Villeroy&Boch“ produktų linija „Artis“

Idėjos iš gamtos

Ryškiaspalvė keramika – 2022 m. TOP vonios interjero tendencija. Skamba madingai, tačiau dvejojama dėl tendencijos trumpalaikiškumo? Juk sakoma, jog vonios kambario dizainui dera išlikti aktualiam net porą dešimtmečių... Tačiau koloristikos ekspertė G. Hansen žino, kaip išteisinti šiuos abejonių keliančius stereotipus: „Pavyzdžiui, kurdama „Artis“ kolekcijos paletę, sąmoningai rinkausi prislopintus, žemiškus atspalvius, įkvėptus gamtos. Ryškius, gamtiškus tonus derinti lengviau, nei manote, juk gamta mums parodo, kaip tai daroma: tiesiog pažvelkite į gėlių pievą ir pamatysite skirtingų, tariamai kontrastingų spalvų derinį. Taigi ir „Artis“ gaminių paletė – ryški, bet puikiai deranti tarpusavyje ar su kitomis natūraliomis spalvomis.“

Spalvinė logika

Dizainerė pataria, kad pirmas žingsnis planuojant bet kokią spalvų schemą interjere – nuspręsti, kuris atspalvis diktuos toną. Jei nenorima ryškios visumos, galima rinktis spalvinį akcentą. Rasime aibę interjero dizaino pavyzdžių, iliustruojančių, kaip vonios charakterį keičia skirtingų spalvų keramikos objektai. Ypač praustuvai, kasdienės higienos ritualuose atliekantys ne vieną funkciją: nuo dantų valymo ryte iki pasiruošimo vakarėliui... Taigi išraiškingos formos ir spalvos praustuvas – ne tik praktiškai, bet ir stilistiškai svarbus vonios kambario komponentas, kuriam visai neprivalu būti kukliam!

„Villeroy&Boch“ produktų linija „Artis“

Vadovaujantis šia dizainerės G. Hansen logika, ryškūs geltoni, rausvi arraudoni, mėlyni, žalsvi praustuvo tonai vonioje nebus rizikingas sprendimas. Juolab kad „Artis“ kolekcijos gaminiai yra dvispalviai: vidinė – balta, o išorinė – ryškiaspalvė: pudrinė rausva, bordo, jūros mėlyna, mėtinė, geltona ir kt. „Mano nuomone, spalva yra produkto siela, galinti pažadinti daug emocijų, kurti nuotaiką, keisti erdvės matmenų suvokimą ir tradicinę vonios kambario sampratą“, – taip koloristikos specialistė apibūdina spalvų vaidmenį ir efektą interjero dizainui. Beje, ji turi patarimą ir nuosaikios estetikos gerbėjams: jei norima pažaisti spalvomis, puiki žaidimo aikštelė – svečių vonios kambarys. Jame šeimininkai ilgai neužsibūna, o kartkartėmis apsilankančius svečius ryškiaspalvis vonios interjeras nuteiks pozityviai, atmintyje paliks neišdildomą įspūdį.

Dėmesio centre

Šiemet vonios kambaryje išskirtinis dėmesys – įvairiems raudoniems atspalviams. „Artis“ praustuvų kolekcijoje išsiskiria šiltas bordo ir subtilus rūdžių bei lašišos rausvumas. Kolekcijos autorė G. Hansen įsitikinusi, jog raudoni tonai trykšta optimizmu, stimuliuoja energiją: tai – puikus būdas kasryt vonios ritualu įsikrauti teigiamos energijos bei pozityvumo visai dienai.

„Villeroy&Boch“ produktų linija „Artis“

Dizainerė sutinka, jog raudona yra tvirtas stilistinis pareiškimas, kuris ypač atsiskleidžia kontrastingame derinyje, pavyzdžiui, su juoda. Arba priešingai – nugesinamas subtiliais medienos ar kitais natūraliais atspalviais: smėlio arba šviesiai pilkos tonai atsvers raudonos intensyvumą ir išryškins šiltą, jaukų vonios kambario charakterį.

Devyni nauji „Artis“ kolekcijos atspalviai pagal individualius poreikius gali atsiskleisti pageidaujamos formos praustuvo modelyje: apvaliame, ovaliame, kvadratiniame ar stačiakampiame. Visi jie pagaminti iš patentuotos, ilgaamžiškumą bei patvarumą garantuojančios „TitanCeram“ medžiagos. Ideali kompanija ryškiaspalviams keramikos gaminiams – „Villeroy & Boch“ „Finion“ ir „Legato“ kolekcijų baldai. Taigi, nuspalvinkite savo vonios kambarį!

„Villeroy & Boch“ vonios keramikos ir baldų ieškokite salone „Muresta“, P. Lukšio g. 32, Vilniuje („Domus galerija“) arba www.muresta.lt

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras