Staliukas. Gamintojas „House Doctor“. Pardavėjas „Carol Home“ Gamintojai
Stilingas žingsnis tvarumo link
Agnė Paulauskienė

Rotangas, džiutas, bananų lapai, jūržolės, bambukas – tai tik kelios medžiagos, iš kurių pagaminti baldai pastaruoju metu vyrauja lauko terasų ir interjerų tendencijų viršūnėse.

Iš Azijos atkeliavę rankų darbo baldai pasižymi neįtikėtinu jaukumu ir kruopštumu, todėl iškart tampa į akis krentančiais erdvės akcentais. Pastaruoju metu netradicines medžiagas ir pynimo technologijas pradėjo naudoti net didžiausi baldų dizaino kūrėjai. Jie tikina, jog įvairesnių, ekologiškų medžiagų pasirinkimas yra didelis žingsnis į ateitį, keičiantis baldų pramonės požiūrį į gamtos išteklių išsaugojimą.

Kaip naudojant pintas detales namuose susikurti pintą ramybės oazę, pataria interjero dizainerė ir tinklaraščio E-interjeras.lt įkūrėja Evelina Aleliūnienė.

Ekologija ir tvarumas – turbūt vienos populiariausių temų pastaraisiais metais, kurios įgyvendinamos ir interjere. Iš rotango, bananų lapų ar jūržolės gaminami interjero baldai, šviestuvai ir aksesuarai – kasdienybė Indonezijos salose, vis sparčiau besiskverbianti į lietuvių namus.

Tokio tipo baldai ir aksesuarai atrodo ypač jaukiai, vizualiai lengvai ir yra tinkami terasoms.

Patarčiau interjere panaudoti bent keletą tokio tipo daiktų, pavyzdžiui, pintą pakabinamą šviestuvą, stalo padėkliukus iš jūržolės ir staliuką šalia sofos.

AKSESUARAI

Susikurti tropikus namuose dar niekada nebuvo paprasčiau. Jeigu nenorite naudoti pintų šviestuvų ar baldų, nes bijote, jog greit atsibos, aksesuarus pasikeisti bus daug paprasčiau.

Gal jūsų interjere tiktų rotanginis veidrodis? Turimus lapuočius augalus įdėkite į pintus vazonus ir būsite jau žingsneliu arčiau Balio, į kurį galbūt šiuo metu neturite galimybės nuskristi. Šviežiai keptą duoną galite patiekti pintame krepšelyje, o skalbiniams laikyti naudoti iš jūržolės pagamintą skalbinių krepšį.

KĖDĖS, SUOLIUKAI, KRĖSLAI, PUFAI

Kad būtų maloniau, ant pintų sėdimų baldų galima pasidėti minkštą pagalvėlę, čiužinuką ar patiesti kailį. Vasarą tokio tipo sėdimieji baldai leidžia kvėpuoti odai, o šaltuoju metu papildoma pagalvėlė ar kailiukas suteikia jaukumo.

Šiuo metu ypač populiarūs pinti suoliukai, kurie tarnauja kaip konsolės ir lentynos. Ant jų galima laikyti knygas, drabužius ir įvairius interjero aksesuarus.

STALIUKAI

Ypač lengvi, jeigu ketinama dažnai kilnoti ar išnešti į terasą, be to, vizualiai neapsunkina interjero. Tiesa, kavos puodeliui ar lengviems užkandžiams serviruoti patogesni staliukai su papildomu, o ne pintu stalviršiu. Jeigu staliukas yra permatomas, viduje galite laikyti pledus, pagalvėles ar žurnalus.

LENTYNOS / SPINTOS / KOMODOS

Korpusiniai baldai, kuriųdurelės dengtos rotangu, padeda palaikyti oro cirkuliaciją, todėl puikiai tinka spintoms, skalbyklei ar džiovyklei paslėpti. Tiesa, kadangi pati medžiaga turi daugybę skylučių, ją reikia kruopščiau prižiūrėti ir retkarčiais nuvalyti dulkes.

Atviros pintos lentynos puikiai draugauja su žaliais lapuočiais. Apskritai natūralios medžiagos ir augalai – idealus derinys apie tvarumą galvojančiam žmogui.

APŠVIETIMAS

Pinti šviestuvai suteiks ypač daug jaukumo, bet mažiau funkcijos. Rekomenduočiau juos derinti su kitais šviestuvais ir susiplanuoti kelis apšvietimo scenarijus. Pastarieji šviestuvai tegul atlieka jaukaus vakarinio apšvietimo scenarijų svetainėje, virš stalo, miegamajame ar terasoje.

Pinta medžiaga leis mėgautis šešėlių ir šviesos žaismu ant sienų ir kitų paviršių, tad jaukumas ir romantika – garantuota!

Interjeras interjeras