Eglės dekoracija. Gamintojas „CRATE & BARREL“ Gamintojai
Šiųmetės namų dekoro tendencijos: sniegas, auksas ir eglių „sijonai“
Agnė Paulauskienė

Pernai karaliavusios šventinės natūralumo tendencijos šiais metais pamažu įgauna naują pavidalą. Geidžiamiausiu kalėdiniu medžiu ir toliau lieka normandinis kėnis, o klimato kaitos akivaizdoje pagrindiniu dekoro elementu tampa sniegas. Be viso to, yra dar keletas šios žiemos sezono naujienų, kurios padės susikurti ne tik stilingą, bet ir neapsakomai jaukią Kalėdų atmosferą namuose.

VAINIKAI IR GIRLIANDOS

Šiemet tradicinius eglišakių vainikus keičia modernios, minimalios ir netgi spalvotos dekoro detalės. Medžiagų įvairovė išties stebina: nuo eukaliptų, smilgų, džiovintų šakų su uogomis iki metalo ar veltinio. Kad ir kokį netradicinį vainiko variantą pasirinktumėte, jis neabejotinai bus unikalus ir stilingas.

Vertėtų atminti, kad dekorui pasirinktos medžiagos turėtų pasikartoti viso interjero puošyboje – taip bus lengva išlaikyti vientisą stilių ir nepasimesti didelėje dekoracijų įvairovėje.

SNIEGAS

Šios Kalėdos privalo būti su sniegu! Ir nebūtinai už lango – šiemet dirbtinio sniego ir šerkšno motyvai yra vieni madingiausių.

Dizaineriai siūlo ant savo kalėdinės eglutės kurti sniego sluoksnius – juo puošti medžio šakas ir nepatingėti papildomai užkabinti kelias „šerkšnu“ apsigaubusias dekoracijas. Tokiu pat sluoksniavimo principu patariama dekoruoti šventinį stalą žaidžiant su medžiagų ir puošybos elementų tekstūromis.

PERLŲ ŽVILGESYS

Viena įdomiausių ir netikėčiausių šių metų šventinio dekoro naujienų – austrės! Tai – ateinančių Kalėdų laimės simbolis. Teigiama, jog nuvalytos ir apdorotos kriauklės savo blizgesiu suteikia šventinę nuotaiką ir... primena sezono pagrindinę puošmeną – sniegą.

Tiesa, kol prekybos centruose daugėja austrės formos eglutės žaisliukų, interneto platybėse atsiranda vis daugiau vaizdo įrašų, kaip patiems iš turimų kriauklių pasidaryti šventines dekoracijas.

EGLĖS „SIJONAS“

Šie metai skirti eglės sijonams. Praėjusiais metais Kalėdų medžius buvo populiaru „įsodinti“ į dekoratyvinius vazonus, pintus ratano krepšius ar apkrauti dideliu kiekiu dovanų.

Šiais metais į madą grįžta medžiaginiai eglės sijonai, kurie atrodo kaip dailūs dekoratyviniai kilimėliai ir pasižymi neįtikėtina stiliaus, spalvų ir medžiagų įvairove. Būtent dėl to kiekvienas laisvai galės rasti prie savo namų interjero derantį šventinės eglutės „rūbą“.

SIDABRAS IR AUKSAS

Neprašausite pro šalį, jeigu šioms šventėms pasirinksite sidabro ir aukso puošybos elementus. Pirma, tai, ko gero, pats šventiškiausias spalvų pasirinkimas, antra, prie šio blizgančio tandemo galite priderinti praktiškai bet kokį papildomą atspalvį. Tiesa, verta nepamiršti, kad šiemet pirmuoju smuiku turi griežti sidabrinės detalės, o auksinės jas papildyti suteikdamos šilto kontrasto.

Dizaineriai taip pat rekomenduoja nepamiršti, kad šios spalvos puikiai dera su tamsiais ir giliais mėlynais atspalviais, taip kurdamos magiškos nakties įspūdį.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras