Staliukas „Slit“. Gamintojas HAY. Gamintojai
Kaip išsirinkti kavos staliuką: interjero dizainerės patarimai
Agnė Paulauskienė

Kavos staliukas toks pat svarbus baldas kaip ir sofa ar kėdės. Ir visai nenuostabu – juk būtent prie stalelio visuomet gera leisti vakarus, gurkšnoti arbatą ir skaityti. Rinkdamiesi kavos staliuką dažniausiai pagalvojame apie praktiškumą ir jo paprastumą, bet, pažiūrėjus netradiciškai, šis baldas gali tapti tikra svetainės interjero vinimi. Kaip nepasiklysti tarp interjero salonuose siūlomų įvairiausių stalelių ir rasti sau tą vienintelį, patarimais dalijasi interjero dizaino studijos „Autentiški interjerai“ įkūrėja ir dizainerė Aida Šniraitė.

Kavos staliukas nebėra tik paprastas baldas šalia sofos. Jis visuomet stovi centrinėje kambario dalyje ir yra pamatinė svetainės dekoracija, traukos centras. Jo misija – sujungti žmones, perteikti gyventojų stilių ir gyvenimo būdą. Juk aplink kavos staliuką neretai įvyksta karščiausios diskusijos, bendraujama su draugais, žaidžiami stalo žaidimai, užkandžiaujama.

Džiaugiuosi, kad vis daugiau lietuvių patinka ekspresyvūs, įdomūs kavos staliukai, kurie atlieka ne tik daiktų pasidėjimo, bet ir meno kūrinio funkciją.

Kavos staliukas neretai atspindi gyventojus ir kviečia į įvairiaspalvę kelionę atrasti ant stalo padėtas interjero detales, knygas ir kitas smulkmenas.

Kavos staliukų būna kelių tipų. Kaip nepasiklysti renkantis vieną pagrindinių baldų namuose?

STALIUKAI DAIKTAMS

Staliukai su papildoma saugojimo funkcija yra nuostabūs ne tik mažose erdvėse.

Kišenėlėse, stalčiuose ar skyreliuose galima tvarkingai laikyti žurnalus, nuotolinius išmaniųjų įrenginių ir buities prietaisų pultelius. Jie idealiai tinka žmonėms, mėgstantiems industrinį, skandinavišką stilių. Taip pat tokio stiliaus staliukai yra puikus pasirinkimas nuomojamuose būstuose.

KELI PAVIRŠIAI

Kelių paviršių staliukai yra itin dinamiški, savotiški meno kūriniai, kurie atrodytų įspūdingai netgi tada, jei kambaryje nebūtų baldų. Skirtingi aukščiai neleidžia akims likti viename taške. Šiuos staliukus dekoruoti labai paprasta – vieną stalo paviršių galite skirti gražioms knygoms ir žemai dekoratyvinei vazelei, ant kitos galite padėti gėrimus, ant trečio – gėlių.

STIKLO TRAPUMAS

Veidrodiniai paviršiai puikiai padidina erdvę, atspindi objektus ir suteikia elegancijos. Šio stiliaus kavos staliukai yra gan rizikingas pasirinkimas, bet tinkamai pasirinkus jo dizainą kambarys gali suspindėti visu gražumu. Kambaryje šalia veidrodinio staliuko gali atsirasti ir kitų atspindinčių nedidelių daiktų ar paviršių: veidrodis, vaza, rėmelis – svarbu, kad erdvėje atsirastų balansas.

Stikliniai staliukai yra nuostabūs mažose erdvėse, kadangi jie visiškai pradingsta ir vizualiai neužima vietos. Šie baldai prašosi dekoruojami gražiausiomis „kavos“ – dizaino, mados, architektūros – knygomis, gėlėmis ar žvakėmis.

ŠONINIAI STALIUKAI

Šoniniai staliukai yra neatsiejama svetainės dalis. Juos galima dekoruoti įspūdingomis gėlių kompozicijomis, skulptūromis. Be to, jie praktiški ir nepamainomi kasdienybėje. Ant jų galima pasidėti gėrimą, knygą ar kompiuterį. Svarbus yra aukštis renkantis šio tipo staliuką – jis neturi viršyti sofos porankio aukščio, kad būtų lengva paimti ir pasidėti.

ŽAISMINGI STALIUKAI

Baldų dizaineriai kuria vis įdomesnius kavos staliukus panaudodami įvairiausias medžiagas: perdirbtą plastiką, terrazzo, marmurą, akrilą, netgi plyteles. Žaismingumo įvaizdį staliukui suteikia ne tik medžiagiškumas, spalva, bet ir jo forma. Tokie baldai gali interjerui suteikti „šarmo“, gyvybės ir drąsos.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras