Dovilės Sakevičės interjeras (Beno Šileikos nuotr.)
Užpildytas harmonija
Rasa Pangonytė

Bute sostinės Naujamiestyje dabar tvyro ramybė, harmonija ir erdvumas. To siekdama dizainerė Dovilė Sakevičė („Dovilės interjeras“) koregavo planą, griovė ir iš naujo statė sienas, o tuomet kruopščiai derino spalvas ir detales.

Esminius pokyčius išprovokavo per svetainės sieną einantis rekuperacijos vamzdis. Dizainerė paaiškina, kad, nusprendus jį palikti, svetainės lubos būtų stipriai pažemėjusios, namų nebūtų puošę ir lubų aukščio perėjimai. „Visada norisi išlaikyti aukštas lubas dėl erdvumo pojūčio!“ – pagrindinę buto plano korekcijų priežastį nurodo ji.

Vengiant vamzdžio buvo nuspręsta išgriauti senąją svetainės sieną ir pastatyti naują. Šis sprendimas padėjo šiek tiek sumažinti svetainę, bet leido įrengti kelių lentynų sekciją su talpia spinta, į kurią galima užeiti, o rekuperacijos vamzdis „išnyko“ miegamojo spintoje.

Iki koridoriaus besitęsiančią pagrindinę svetainės sieną ir joje besislepiančias beapvades duris dizainerė nusprendė nudažyti mėlynai. Prie mėlynos sienos puikiai dera tokio paties atspalvio veliūrinė kampinė sofa ir pufas. Vario atspalvio sofos pagalvėlės atkartoja kambaryje kabančių paveikslų spalvas.

Virtuvės zonos planui lemiamos įtakos turėjo šoninis langas. Viršutinės pilkos spintelės buvo pratęstos iki lango ir nuleistos, kad atsirastų vietos namų valymo įrenginiui. Standartinį virtuvės stalviršį interjero dizainerė pakeitė itin plonu betoną imituojančiu aukšto slėgio laminatu (HPL). Iš tokios pat plokštės pagamintas ir valgomojo stalas. D. Sakevičė atkreipia dėmesį, kad medį imituojanti apatinių spintelių plokštė dera su pilkšvomis parketlentėmis ir suteikia interjerui jaukumo.

Nedideliame miegamajame ramybę skleidžia sodri žalia spintos ir užuolaidų spalva.

Pilkas lovos veliūras atkartoja visame bute vyraujančius pilkus atspalvius. Abipus lovos dizainerė pakabino iki lubų einančius siaurus berėmius veidrodžius.

Jie ne tik atlieka praktinę funkciją, bet ir tarsi paaukština patalpą, sužadina erdvumo pojūtį ir yra unikali miegamojo detalė.

Namus puošiančių užuolaidų dizainą sukūrė bei pasiuvo studija „Užuolaidėlė“.

D. Sakevičė sako, kad veidrodžiai – reikšmingi šio interjero elementai. „Vonios kambaryje veidrodžiai sukuria gilumo įspūdį ir tarsi panaikina erdvės ribas.

Sieninėje veidrodinėje spintoje (ten pasislėpė skalbimo mašina, kiti buitiniai prietaisai bei priemonės) atsispindi priešais esanti šviesiai pilkos spalvos spintelė, net 1100 mm įstrižainės veidrodis ir du nuleisti šviestuvai“, – sako ji. Veidrodžio LED apšvietimas vonios kambariui suteikia jaukumo, išryškina mėlynas plyteles ir identiškos spalvos dažytą sieną su durimis be apvadų.

Vonioje vyrauja pilka ir mėlyna, puikiai derančios tarpusavyje, suteikiančios šiuolaikiškumo ir dinamikos. Koloritą papildo ir jo išskirtinumą pabrėžia juoda santechnika.

Daug dėmesio užuolaidoms skyrusi dizainerė sako, kad jos ne tik puošia namus, bet ir sukuria vientisumo įspūdį. Interjerui išbaigumo suteikia dailininkės Miglės Kosinskaitės darbai. „Šie meno kūriniai organiškai įsilieja į interjerą ir atkartoja jame vyraujančias spalvas bei nuotaiką“, – pastebi D. Sakevičė.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras