Violetos Šeputienės projektas Benas Šileika
Namai brandžiam skoniui
Rasa Pangonytė

Avižieniuose, gamtos ir vėjų apsuptyje esančiame name, gyvena trijų asmenų šeima: brandi pora ir močiutė. Namų interjerą projektavusi dizainerė Violeta Šeputienė padarė viską, kad šiuos tris žmones lydėtų estetika ir patogumas.

„Kuriant šiuos namus ypatingų ar išskirtinių reikalavimų dėl interjero užsakovai nekėlė, išskyrus tai, kad jie būtų pritaikyti patogiam gyvenimui, jaukūs ir estetiški. Kuriant šių namų interjerą buvo suteikta pakankamai kūrybinės laisvės ir erdvės. Kadangi mano ir užsakovų namų estetikos ir skonio suvokimas pakankamai rezonavo, visi projektiniai pasiūlymai ir idėjos, kurios buvo pateiktos, galiausiai tapo įgyvendintos“, – sklandžiu projektu džiaugiasi dizainerė.

Nors ypatingų pageidavimų užsakovai neturėjo, dizainerei teko gerokai pagalvoti, kaip viską patogiai suplanuoti. Pavyzdžiui, kaip aiškiai sudėlioti ir atskirti funkcines gyvenamosios erdvės zonas, kad būtų aiški kiekvienos jų paskirtis ir ribos.

„Daug dėmesio skirta virtuvės zonai, patogiam judėjimui aplink ją. Kadangi virtuvės zonai nebuvo numatytas didesnis plotas, teko pagalvoti, kaip išnaudoti kiekvieną kvadratinį metrą, kad tilptų viskas, ko reikia patogiam šeimininkavimui namuose“, – sako V. Šeputienė. Tai pavyko įrengus lubas siekiančias spinteles ir į nišą integravus aukštą spintą su buitine technika. Į spintą įterpta stiklo vitrina su vertikaliu LED lentynų pašvietimu masyviems korpusiniams baldams suteikia gyvumo ir skaidrumo.

Virtuvę ir svetainę skiria patogus pietų stalas. Už jo prasideda poilsio zona. Priešais sofą įrengta dirbtinio akmens plokšte dekoruota TV siena. Vakare ją dar labiau išryškina lubinis prožektorinis apšvietimas. Šalia, po sienine spinta, įrengtas biožidinys, kurio liepsna atsispindi juodo stiklo sienutėje.

Svetainėje ir virtuvės zonoje įrengtos stiklinės vitrinos indams ar suvenyrams. „Šiame interjere jos kontrastuoja su kitais paviršiais, tokiais kaip tonuoto ąžuolo faneruotės ir dažyto MDF baldų fasadas. Iš vidaus apšviestos vitrinos suteikia interjerui lengvumo ir šiek tiek skaidrumo, peršviečiamumo“, – aiškina projekto autorė.

Foto galerija.: new_000267717_0

Šeimininkų miegamajame vyrauja pilkų tonų skleidžiama ramybė. Lakoniškame kambaryje išsiskiria baldinių plokščių skydais dekoruota siena. Jie užmaskuoja sienoje esančias duris, vedančias į erdvią ir talpią drabužinę.

Namuose įrengti du vonios kambariai. Abiejuose per aukštus siaurus langus į vidų patenka daug natūralios šviesos, nuo ryto iki vakaro žaidžiančios plytelių raštuose.

V. Šeputienė sako, kad namo interjerui buvo renkamos tik kokybiškos medžiagos. „Grindims – natūralaus, šviesinto ąžuolo parketlentės, suklotos eglute. Baldams panaudota rusvai tonuoto ąžuolo faneruotė ir pilkšvai dažytos MDF plokštės. TV sienos dekorui – rusvų atspalvių dirbtinio akmens plokštės. Bendram koloritui pasirinkti pilkšvai rusvi atspalviai, pagyvinti sodria samanų žalia ir ochra“, – interjero medžiagas ir spalvas apibendrina projekto autorė.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras