Karinos Juzės kurtas interjeras Viktorija Zelenkova
Laikui nepavaldūs namai
Rasa Pangonytė

Devyni mėnesiai. Tiek laiko praėjo, kol sostinės centre, naujos statybos name, esantis butas virto elegantiškais ir prabangiais namais.

Projektą įgyvendinusi interjero dizainerė Karina Juzė („Juze Design“) pasakoja, kad pagal pirminį suplanavimą buto patalpos buvo netaisyklingų formų, todėl jai teko keisti planą ir funkcionaliai išnaudoti erdvę. Be to, būstą įsigijusios jaunos poros netenkino esantis keturių kambarių planas, todėl buvo nuspręsta sujungti du kambarius ir padaryti pagrindinį miegamąjį su erdvia drabužine bei sanitariniu mazgu.

Modernumas, nuosaiki prabanga ir laikui nepavaldus stilius pasitinka vos įžengus per duris. Svarbiausiu prieškambario akcentu tapo minkšti oranžiniai sienų skydai ir veidrodis, už kurio suprojektuota talpi sieninė spinta. Veidrodis – dažnas šio interjero elementas. Kaip sako K. Juzė, veidrodžiai („Pardavykla.lt“) atlieka ne tik savo tiesioginę funkciją, bet ir praplečia erdvę, suteikia interjerui išraiškos ir dekoratyvumo.

Daugiausia dizainerės darbo pareikalavo bendra gyvenamoji erdvė – virtuvė, svetainė ir valgomasis. „Teko nemažai pasukti galvą, kaip 39 kv. m plote suplanuoti visas zonas, kad jos neapkrautų erdvės, būtų reprezentatyvios ir kartu erdvios, funkcionalios, neužblokuotų praėjimo į didelę terasą su puikia panorama bei vizualiai padarytų patalpą stačiakampio formos“, – prisimena interjero dizainerė.

Nišoje prie vitrininio lango ir išėjimo į butą juosiančią terasą atsirado virtuvės zona. Kad virtuvė būtų dar patogesnė, suprojektuota vientisą ansamblį su valgomojo stalu sudaranti sala su integruotu šaldytuvu gėrimams.

Virtuvės spintelių fasadą puošia dažytos MDF plokštės su pailgomis matinėmis aukso spalvos rankenėlėmis ir medžio imitacijos baldinė plokštė. Šį derinį pagyvina ir papildo natūralaus akmens stalviršis.

Kitame patalpos gale atsirado didelė spinta, kuri paslėpė sienos nelygumus ir sutalpino nemažai daiktų. Svarbiu šios zonos akcentu K. Juzė vadina ąžuolo masyvo palanges / laiptus. Suprojektuoti prie didelių vitrininių langų, jie veda į aplink butą einančią terasą.

Foto galerija.: new_000267716_0

Sujungus du kambarius, suprojektuotas erdvus šeimininkų miegamasis. „Jo interjeras tęsia bendrą stilistinę idėją, bet atsiranda šaltesnių atspalvių, kurie turi įtakos miego kokybei, nes ramina, todėl puikiai tinka miegamajam“, – sako dizainerė. Projektuodama miegamąjį, ji atsižvelgė į šeimininkų norą turėti daug vietos drabužiams, karališko dydžio lovą su minkštu galvūgaliu ir skirtingus apšvietimo scenarijus. Langus įrėmina elegantiškai ant grindų krintančios minkštos užuolaidos. Jos, veidrodžiai ir drabužinės fasado raštas kuria darnų atsikartojimą ir vizualiai paaukština kambarį.

Į miegamojo spintą integruotos durys veda į vonios kambarį. Pagrindiniu kambario elementu dizainerė vadina abipus kriauklės esantį baldą su integruotomis nišomis, iš apačios apšviestomis lentynomis, veidrodžiu ir aukšta spinta, kurioje paslėpta skalbimo mašina. „Šį kambarį norėjosi sukurti jaukų ir prabangų, todėl panaudota daugiau tamsių tonų“, – pastebi K. Juzė.

Daug iššūkių suteikė kito namų vonios kambario įrengimas. Mažoje erdvėje su dideliu langu reikėjo sutalpinti laisvai pastatomą akmens masės vonią su grindiniu maišytuvu, klozetą, rankšluosčių džiovintuvą, atvirą spintelę ir didelį lietą akmens stalviršį su praustuvu. Visa tai pavyko, vis dėlto vieno sumanymo – įrengti iš vidaus apšviestą akmens pertvarą – teko atsisakyti. Didelių matmenų akmens lakštas netilpo į liftą, o nešti į šeštą aukštą buvo pernelyg sunkus. „Iš kelių fragmentų buvo neįmanoma jo techniškai gražiai toje vietoje sumontuoti, todėl šio sumanymo buvo atsisakyta, o natūralus akmuo pakeistas akcentinės spalvos didelių matmenų plytelėmis su pašvietimu iš viršaus“, – apie pakitusius planus pasakoja K. Juzė.

Namų interjere dizainerė naudoja kontrastingų medžiagų ir faktūrų derinius. „Atsvara tarp medžiagų ir spalvų sukurta specialiai, siekiant suteikti erdvėms jaukumo, unikalumo, kai kur iš praktinių sumetimų. Šis kontrastas sukuria subtilios prabangos pojūtį. Mediena visada jauki ir niekada neišeina iš mados, kaip ir akmuo ar veidrodžiai. Prabangos įspūdžiui sukurti panaudotas minkštas aksomas, atsvara jam – aukso spalvos metaliniai elementai“, – pasakoja ji.

Daug dėmesio skirta šviestuvams ir apšvietimui: virtuvė su valgomuoju turi keturis apšvietimo scenarijus, svetainės zona – penkis.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras