Violetos Šeputienės kurtas interjeras Benas Šileika
Kotedžo miške rekonstrukcija: iš senojo pastato liko tik išorinės sienos
Rasa Pangonytė

Kai interjero dizainerė Violeta Šeputienė pirmą kartą atvyko apžiūrėti rekonstruoti numatyto kotedžo, jis atrodė visiškai kitaip nei dabar: ankštos patalpos, maži langai, tamsi siaura laiptinė. „Pirma į galvą šovusi mintis – reikia panaudoti visas priemones, kad maksimaliai padidintume erdves. Stiklu, spalvomis, veidrodžiais namas tiesiog neatpažįstamai pasikeitė. Dabar jis atrodo šiuolaikiškai ir šviežiai.“

Vilniaus pakraštyje, prie Balžio ežero, esantis senos statybos kotedžas ilgą laiką buvo nuomojamas. Kaip pasakoja V. Šeputienė, jos paslaugų prireikė tuomet, kai savininkai nusprendė persikelti čia gyventi. Šeima norėjo jaukių, šiuolaikiškų namų, todėl buvo nuspręsta imtis esminės rekonstrukcijos: išgriautos vidinės pertvaros, išimtos grindys, išmontuoti laiptai, padidinti langai. „Namas buvo iš esmės perdarytas. Liko tik išorinės sienos“, – sako interjero dizainerė ir džiaugiasi, kad kotedžo vieta fasado pokyčiams buvo labai tinkama, nes namas nėra įspraustas tarp kitų, turi nemažą su mišku besiribojantį sklypą.

V. Šeputienė sako, kad vienas labiausiai pasiteisinusių sprendimų – stiklu iš abiejų pusių įrėminta laiptinė. „Paprastai laiptinė glaudžiama prie sienos. Čia pasiūliau ją palikti atvirą, tik tarsi įrėminti stiklu iš abiejų pusių, kad į holą įleistume šviesos. Lipant laiptais matyti virtuvė ir tambūras“, – pasakoja ji.

Gana nedideliame plote dizainerė išnaudojo kiekvieną erdvę. Po laiptais, iš koridoriaus pusės, už tamsinto veidrodžio durų, įrengta drabužių ir avalynės spinta. Iš virtuvės – dar viena spinta, kurioje atsirado vietos skalbimo mašinai ir kitiems buities prietaisams.

Virtuvė – praktiška ir elegantiška. Grindims ir stalviršiams naudotas dirbtinis akmuo, spalviškai pasikartojantis balduose. Spintą pagyvina stiklinė niša.

Foto galerija:new_000249698_0:

Kambarių grindims dizainerė pasirinko vidutinio tamsumo ąžuolo parketą. Tamsios spalvos vengta dėl gana nedidelės erdvės ir namo vietos – jį supantis miškas sulaiko dalį saulės šviesos. Pernelyg šviesios grindų spalvos atsisakyta dėl praktiškumo.

Miškas lėmė ir grindų raštą. „Eglutės raštas dabar labai populiarus, be to, pušyno supamame name labai tiko“, – sako V. Šeputienė.

Antrame aukšte įrengtas miegamasis, darbo ir vaikų kambarys. Tėvų miegamajame, specialiai suformuotoje nišoje, integruota mažiausios šeimos atžalos lovelė.

Nedideliame vonios kambaryje dizainerė sutalpino visus būtiniausius prietaisus: dušo kabiną, vonią ir tualetą.

V. Šeputienė pasakoja, kad kurdama interjerą vadovavosi šeimininkės prašymu turėti jaukius, organiškai į aplinką įsiliejančius namus. Siekiant šio įspūdžio interjere naudojama daug natūralaus medžio, akmens, visuose kambariuose vyrauja šiltas žemės spalvų koloritas: ochra, samanų žalia, prigesinta rausva, rusva. Papildomo jaukumo suteikia minkšto audinio užuolaidos, baldų apmušalai, vario spalvos detalės, žalvario intarpai; žaismingumo ir puošnumo suteikia virš valgomojo stalo kabantys neįprastų formų veidrodžiai (salonas „Interio“).

Namams apšviesti interjero specialistė panaudojo LED šviestuvus ir siaurus, į lubas įmontuojamus priglaistomus LED profilius. „Priglaistomi LED šviestuvai dieną atrodo kaip pieštuko brūkštelėjimas, o įjungus gražiai pabrėžia architektūriškumą“, – sako V. Šeputienė.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras