„Me2architects“ kurtas interjeras Lukas Mykolaitis
Jauno vyro namų interjere – užuomina į praėjusį šimtmetį
Rasa Pangonytė

Jauno vyro namus Paupyje kūrusios architektės Eglė Mišinytė ir Jurgita Mockutė („Me2architects“) interpretavo amžiaus vidurio stilių ir atsižvelgė į svarbiausią vietovės ypatumą – upę.

Viena projekto autorių, E. Mišinytė, pasakoja, kad projektuojant interjerą paliktas statytojo pasiūlytas buto suplanavimas. Tai leido prieškambaryje sumontuoti talpią inžinerinę ir drabužių spintą bei aukštą baldą virtuvės pusėje ir suformuoti jaukią valgomojo zoną.

Išskirtinio gyvenamojo kambario akcentu tapo slankiojančios perforuoto medžio durelės. Kaip sako architektė, perforuoti raštai interjere atsirado interpretuojant amžiaus vidurio stilių, kurio pageidavo buto šeimininkas. „Užsakovas norėjo amžiaus vidurio stiliaus elementų, tačiau butas naujame rajone, todėl norėjosi į tai pasižiūrėti šiuolaikiškai, interpretuoti, o ne tiesiog pastatyti kėdę iš sendaikčių parduotuvės“, – šypteli E. Mišinytė ir pastebi, kad šiame interjere galima rasti ir bauhauzo, ir eklektikos stilių užuomazgų.

Interpretuojant amžiaus vidurio stilių, gyvenamojoje erdvėje atsirado išraiškingas lubų apvadas, po kuriuo įrengtas paslėptas apšvietimas. Nuotaiką papildo elegantiškas krėslas, kavos staliukas ir vienintelis vintažinis baldas šiuose namuose – restauruota jūros mėlynumo sofa.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000234975_0

Pasak E. Mišinytės, interjere vyrauja natūralus medis ir žemės spalvos: „Medis pasirinktas sodrus, ryškus, kad atsirastų kontrastas tarp terazzo imitacijos plytelių, pilkos ir metalo spalvos.“ Ramų koloritą pagyvina specialiai šiems namams parinktų augalų žaluma.

Miegamajame eklektišką žaidimą architektės tęsia įvairių formų ir stilių šviestuvais: „Šviestuvai skirtingi, bet kartu ir dera tarpusavyje. Jie papildo nuotaiką, kurią kuriame šiame interjere.“ Bendrą stilių papildo ažūrinis sienų raštas ir drabužinės arka su veidrodžiu.

Vonioje vyrauja pilkai melsva spalva, primenanti, kad netoliese sruvena Vilnios upė. Aukštoje medinėje spintoje telpa skalbyklė ir kiti buities prietaisai. Prie jos prisišliejusi sienelė slepia tualeto bakelį ir atskiria jį nuo erdvios dušo kabinos.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Violeta 10.25 11:27
Didžiuojuosi Egle. Sėkmės ir laimės jai.
Loreta 10.25 12:22
Nu pilka pilka, kaip viešbutį. Nusibodo ta pilka
violetai 10.25 14:06
tai savi visada didziuojasi. kai kurie ????

Interjeras interjeras