Aistės Mickevičienės (NOI) kurtas interjeras „Lina ADI photography“
Interjeras Kauno Piliamiestyje: grožis, nugalėjęs praktiškumą
Rasa Pangonytė

Kauno Piliamiestyje esantis butas vieniems gali pasirodyti pernelyg ekstravagantiškas, antriems – nepraktiškas, tretiems – nepatikti stilių derinys. Tai – visiškai normalu, nes šis išskirtinis interjeras, anot jo autorės Aistės Mickevičienės (NOI), kurtas ypatingiems žmonėms.

Išskirtinėje Kauno vietoje esantis būstas skirtas nuomoti, todėl kurdama interjerą dizainerė galėjo nesiorientuoti į konkretaus šeimininko pageidavimus ir džiaugtis jai patikėta kūrybine laisve.

„Mano interjerai dažnai išeina intuityvūs, be konkretaus stiliaus, tiesiog darni visų objektų visuma, kuri, nuėmus pastato sienas, yra labai vientisa, ritmiškai, spalviškai atsikartojanti. Labiausiai mėgstu netikėtus sprendimus, kuriuos empatiškai pajuntu galinti duoti užsakovui“, – apie savo kūrybos principus pasakoja A. Mickevičienė. Kurdama šį interjerą, ji labiausiai atsižvelgė į buto vietą – šalia esanti Kauno pilis esą diktuoja savas taisykles, duoda toną istorijai ir autentiškumui, todėl interjere atsirado tokių klasikinių detalių kaip gipso lipdiniai.

Atsižvelgiant į gyvenvietę ir kraštovaizdį atsirado visose namų erdvėse pasikartojanti sodri burgundiško vyno spalva, kartu su gipso lipdiniais ir aksomo audiniu kurianti senovinės prabangos įspūdį. Šį darnų toną vietomis pertraukia provokuojantys plakatai, tarytum maištaujantys prieš klasikinę interjero pusę.

Interjero autorė sako, kad šiame projekte susipina trijų skirtingų stilių interpretacija: „Interjeras turi bohemiškos dvasios, ypač juntamos vakarais, kai susijungia paslėptas dekoratyvusis apšvietimas: toršerai, sieniniai šviestuvai, judesio davikliais valdoma tonuoto stiklo drabužinės šviesa, – prieblandoje interjeras vėl atrodo kitaip. Metalizuota sidabro plokštė korpusiniuose balduose ir televizoriaus sienoje turi futurizmo užuominą.“

Interjero autorė sako, kad šis projektas jai asmeniškai ypatingas savo ekstravagancija ir drąsia užsakove, kuriai buvo priimtinos tokios idėjos kaip juoda virtuvė, tonuoto stiklo drabužinė ar raudona miegamojo siena. Anot pašnekovės, ši spalva nė kiek netrikdo poilsio, o vakare atrodo itin romantiškai.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000235636_0

Kalbėdama apie projekto įgyvendinimo procesą, interjero dizainerė sako, kad techniškai sudėtingiausias darbas buvo įrengti veidrodines lubas vonios kambaryje su LED apšvietimu, staklėmis išpjautas difuzoriaus veidrodėliu.

Anot dizainerės, šios lubos nepalieka abejingų. „Realybėje jos optiškai labai didina erdvę, o veidrodžių atspindžiai suteikia netikėto žaismingumo ir kartu su skirtingose vietose įrengtu apšvietimu kuria iliuzinės erdvės įspūdį. Papildomo žaismingumo suteikia ir terrazzo plytelės. Dušo stiklas susilieja su jomis ir tampa beveik nematomas“, – magiško vonios kambario akcentus vardija A. Mickevičienė. Vonios kambarys išsiskiria dekoratyvaus apšvietimo gausa: be pagrindinio apšvietimo taškų lubose, šviesos šaltiniai įrengti ant sienų, po spintele, vieni LED šviestuvai apšviečia veidrodį, kiti – slepiasi lubose.

Juodos ir raudonos spalvos derinys, metalo ir veidrodžių atspindžiai kuria ypatingą nuotaiką, bet vargu ar atitinka praktiškiems namams keliamus reikalavimus. „Nepraktiška – tai absoliuti tiesa, bet kai kurie užsakovai renkasi grožį ir estetiką akiai, jiems svarbiau gražiau nei praktiškiau. Yra dizainerių, kurie neeksperimentuoja, bet aš mėgstu dirbti kitaip ir sukurti kūrinį“, – idėjos pergalę prieš funkcionalumą skelbia A. Mickevičienė.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Užjaučiu šeimininkus 10.30 10:08
Nei gražu nei praktiška. O už poros mėnesių spalvos pradės stipriai erzinti.
beta 10.31 20:13
kitur gal ir neblogai, taciau miegamojo galine siena - tai jau persistengta!!!

Interjeras interjeras