Ievos Pusvaškytės kurtas interjeras. Ieva Pusvaškytė
Interjeras, artimas gamtai
Rasa Pangonytė

Trijų asmenų šeimai namus kūrusi interjero dizainerė Ieva Pusvaškytė („Ievos interjeras“) darbą apibendrino dviem savo tapytais paveikslais. „Abu paveikslai turi šviesią prasmę: angelas valgomajame ir saulės spinduliai svetainės zonoje. Norėjosi, kad šių puikių žmonių namai būtų kupini gyvybės ir šviesos“, – sako ji.

Į naujai pastatytą dviejų aukštų namą atsikėlusiai šeimai dizainerės pagalbos prireikė įrengiant pagrindines erdves: svetainės ir virtuvės zoną, miegamąjį, koridorių ir vonios kambarius.

„Pagrindinė mano užduotis buvo subtiliai, neapkrautai, šiuolaikiškai ir vientisai įrengti namus, tačiau tai nebuvo sunku, nes mano ir šeimininkų nuomonės bei skonis sutapo, dėl to viskas ėjosi labai sklandžiai“, – produktyviu darbu džiaugiasi dizainerė.

I. Pusvaškytė sako, kad iš pradžių šeimininkai pageidavo pilkų atspalvių, tačiau šios minties buvo atsisakyta, todėl pilka spalva daug kur pakeista į šiltesnius tonus, papildant juos žalia. Gamtai artimus interjerus kurianti dizainerė sako, kad ir šiuose namuose norėjo žemiškų, jaukių spalvų, todėl pagrindinės – sienų, grindų, baldų – spalvos yra neutralios, pagyvintos keliomis akcentinėmis spalvomis, kurias pabodus būtų nesunku pakeisti. Interjere panaudotos medžiagos – jaukios ir praktiškos: dominuoja medis, švelnus gobelenas, veliūras.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000228459_0

Centrinė gyvenamosios zonos figūra – laiptai – padalija erdvę į dvi dalis: svetainę ir virtuvę-valgomąjį. Anot I. Pusvaškytės, medinės pakopos taikytos prie grindų dangos, o juodi turėklai papildo visuose namuose vyraujančius tamsius akcentus.

Miegamajame išlaikomas minimalizmas. „Kad būtų kuo mažiau daiktų ir liktų kuo daugiau erdvės“, – paaiškina dizainerė. Kambaryje vyrauja neutralūs pilkšvi atspalviai, kuriuos pagyvina ir „suminkština“ dekoratyvinio tinko siena ir nedidelis grožio kampelis – medinis staliukas, veidrodis ir vario spalvos krėslas. Papildomo jaukumo suteikia augalai ir minimalistinio stiliaus šviestuvai.

Interjero dizainerė sako, kad abiejuose vonios kambariuose stengėsi išlaikyti kambario statusą, todėl sienų plyteles klijavo tik tose vietose, kur išties jų reikia. „Pakabinome paveikslų, kuriuose atsispindi gamtos elementai, nemažai dėmesio skyrėme apšvietimui, todėl vonios kambariuose jo tikrai netrūksta“, – atkreipia dėmesį I. Pusvaškytė.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras