„Idėjų studijos“ kurtas interjeras Rūta Strakšaitė
Gyvybingi akcentai
Rasa Pangonytė

Jaunai vilniečių šeimai namus kūrusios interjero dizainerės Aliona Maliuta ir Anastasija Žuk („Idėjų studija“) svarbia sėkmingo rezultato priežastimi vadina drąsius šeimininkus, atvirus netradicinėms idėjoms.

Šviesų butą su didele terasa įsigijusi šeima dizainerių prašė sukurti interjerą, kuriame būtų patogi bendra erdvė, miegamasis ir vaiko kambarys, tačiau dėl dizaino sprendimų pasitikėjo profesionalėmis. „Galėjome jiems pasiūlyti nestandartinių sprendimų – lubas dažyti sienų spalva arba spalvomis „padalyti“ kambarį pusiau“, – džiaugiasi interjero kūrėjos.

Į jaukų būstą veda nedidelis šviesus koridorius. Išskirtine jo detale tapo medžio tašelių ir LED juostų dekoras, kuris papuošia erdvę ir sukuria aukštesnių lubų įspūdį. Natūralaus medžio elementai kartojasi visame interjere. Dizainerės sako, kad tai padėjo viską sujungti į visumą. „Įėjimo durys, grindys, valgomojo stalas, kėdžių kojos ir lubų tašeliai – užbaigta vientisa kompozicija. Fonas kitoms interjere naudojamoms spalvoms.“

Grindų, sienų, baldų vyraujantis koloritas – ramios ir atpalaiduojančios žemės spalvos, kurias papildo ryškūs spalviniai akcentai: ryškios garstyčių spalvos kėdės virtuvėje, margos vonios plytelės, žydros vaiko kambario lubos, keletas ryškesnių akcentų tėvų miegamajame.

A. Maliuta ir A. Žuk pasakoja, kad kuriant svetainės-virtuvės erdvę atsižvelgta į užsakovų pageidavimą turėti didelį valgomojo stalą. „Dėl šios priežasties nuspręsta užbaigti virtuvę ties vyno šaldytuvu, neprojektuojant nei salos, nei pusbario, kad būtų vietos išskleisti stalą. Nenorėjome suspausti minkštosios zonos erdvės, tad virtuvę suprojektavome šoninėje sienoje priešais terasą“, – aiškina projektuotojos.

Iš poreikio turėti daugiau vietos daiktams susidėti svetainėje atsirado talpus televizoriaus baldas. „Jį organiškai reikėjo sulieti su bendru interjeru. Taip ant fasado atsirado tašeliai ir ryškus bortelis, kurio spalva labai „palengvina“ visą baldo konstrukciją ir labai gražiai palaiko draugiją ryškioms kėdėms“, – akreipia dėmesį interjero kūrėjos.

Dizainerių sukurtas apšvietimas namų gyventojams suteikia galimybę kurti įvairią nuotaiką: ryškus apšvietimas tinka aktyviai leidžiant laiką, prigesintas – ramiam laisvalaikiui, foninis prislopintas – vakariniam poilsiui. „Siūlome galimybę kiekvieną interjero zoną apšviesti atskirai arba naudoti projektuojant pasiūlytas kombinacijas, pavyzdžiui, įsijungti taškinį apšvietimą prie televizoriaus ar virtuvės – taip svetainės zona bus apgaubta malonios neryškios šviesos. Vonioje galima įsijungti tik LED juostą virš vonios ir taip sukurti atpalaiduojančią atmosferą“, – įvairius variantus siūlo jos.

Vonios kambaryje siekta sukurti ramybės oazę, kad akys pailsėtų nuo spalvinių buto akcentų, buitinių prietaisų „triukšmo“, bet kartu išlaikyti bendrą nenuobodžią namų stilistiką. Šiai nuotaikai sukurti A. Maliuta ir A. Žuk pasirinko pilką foną, kurį pertraukia terrazzo rašto plytelės su bute pasikartojančių spalvų intarpais. Korpusiniams vonios baldams dizainerės parinko samanų spalvą, „nes visa buto spalvinė schema kurta šiltų žemės tonų pagrindu“.

Aukštos, buities prietaisus slepiančios spintos fasadas pagyvintas tašelių raštu. „Tai suteikia šiokios tokios elegancijos ir minkštumo „betoniniam“ vonios kambario fonui. Taip pat tai gražus dekoro elementas, kuris atkartojamas visame bute“, – sako dizainerės.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000228133_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras