Studijos „SuperLimao“ kurtas interjeras „Escanhuela Photo“
Miesto džiunglės
Tomas Milkamanavičius

San Paule (Brazilija) esančio buto interjeras yra vietinės architektų studijos „SuperLimao“ kūrinys. Architektų tikslas buvo sukurti nuomai skirto būsto interjerą, kuriame būsimas gyventojas galėtų ne tik atlikti pagrindines funkcijas ir atsipalaiduoti, bet ir apstatyti erdvę savo charakterį ir gyvenimo būdą atspindinčiais daiktais.

San Paulo miesto centre įsikūrusio daugiabučio langai žiūri į Respublikos aikštę. Judrioje urbanistinėje teritorijoje gausu žalumos, kuri paryškina „Super Limao“ architektų suprojektuotą buto interjerą.

50 m2 apartamentų planas netradicinis. Tik įėję patenkame į bendrą koridoriaus ir virtuvės zoną. Pakabinti drabužiams skirta vos pora kabliukų, itin kompaktiškas virtuvės darbastalis talpina dvivietę kaitlentę, plautuvę ir siaurą darbo vietą. Akivaizdu, kad maisto gaminimas nėra pirminė virtuvės funkcija.

Iš čia patenkame į svetainę, turinčią išėjimą į balkoną. Už kelių žingsnių – drabužių spinta atskirtas miegamasis ir vonios kambarys. Buto erdves stipriai praplečia du balkonai, kurie yra alternatyvios poilsio vietos su miesto vaizdais.

Interjere išmoningai praplėstos dalies baldų funkcijos. Daugelyje vietų jie ne tik atlieka numatytą pirminę paskirtį, bet ir naudojami alternatyviai. Po virtuvės stalviršiu esančios spintelės pereina į svetainės lentynėles. TV zonoje į bendrą baldą išradingai įkomponuotas darbo stalas. Miegamojo drabužių spinta atstoja ir pertvarą – dalina viešą ir privačias erdves. Yra daug papildomų lentynų palubėje, skirtų nuomininko charakterį atspindintiems daiktams.

Egzotiško klimato šalyje esančio buto interjeras perteikia tropikų koloritą. Pagrindinė medžiaga yra medis, kuriai akomponuoja natūralus betonas. Kartu su žaluma už langų jos sukuria betoninių džiunglių atmosferą. Šviesiai pilkos baldų plokštės, baltos vonios plytelės ir pastelinės lentynėlės pagyvina pagrindinių medžiagų spalvyną.

Šis jaukus nuomojamo buto interjeras yra puikus pavyzdys, kaip nedidelėje nestandartinėje patalpoje galima sukurti patrauklias erdves ir funkcionaliai naudoti baldus. Studijos „SuperLimao“ suprojektuota gyvenamoji erdvė yra ir pastelinė braziliškos architektūros kolorito versija, perteikianti ir šiuolaikiškai interpretuojanti šios egzotiškos šalies tautinį identitetą.

Foto galerija.: new_000229422_1

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura