Studijos „Erdvės“ kurtas interjeras Justė Porakė
Vyro butas Šiaulių centre: elegantiškas minimalizmas ir netradiciniai sprendimai
Namas Ir Aš

Aiškus ir elegantiškas – taip galima apibūdinti Šiaulių centre esantį butą, skirtą minimalizmą ir kokybišką poilsį vertinančiam vyrui. Interjero autorės – studijos „Erdvės“ dizainerės Justė Porakė ir Eglė Balčytė.

„Mūsų tikslas buvo sukurti patogią, funkcionalią erdvę, maksimaliai atskleidžiančią kliento individualumą. Rengdamos projektą gilinomės į pačias smulkiausias detales. Nes kiekvienas daiktas šiuose namuose turi turėti savo vietą ir paskirtį“, – sako interjero autorės.

Renovuotame senos statybos name esantis butas nedidelis – 52 kv. m. Šis veiksnys tapo svarbiu priimantis kai kuriuos interjero sprendimus. Norėdamos išsaugoti didesnę gyvenamąją erdvę, dizainerės atsisakė atskiro miegamojo ir poilsio zoną įrengė tame pačiame kambaryje, atskyrusios ją tik su sienomis susiliejančia užuolaida.

Gyvenamosios erdvės nišoje suprojektuota maža, bet funkcionali virtuvė. Pagal šeimininko poreikį, įrengtas nedidelis, bet patogus darbo kambarys. Dizainerės iš naujo perprojektavo ir vonios kambarį.

Namuose vyrauja ramūs pilki ir juodi atspalviai, vietomis pagyvinami ryškiu akcentu tapusios raudonų plytų spalvos. Minkštiems baldams dizainerės parinkto jaukų ir lengvai prižiūrimą veliūrą, naktinėms užuolaidoms – neperšviečiamą, kokybišką poilsį užtikrinantį audinį.

Foto galerija.: new_000274228_0

Interjero dizainerių duetas pasakoja, kad sudėtingiausia buvo surasti tinkamą paveikslą, paskutiniam interjero brūkštelėjimui. „Galų gale, klientą tiesiogine ta žodžio prasme pakerėjo Gia Ram paveikslo žvilgsnis. Jis pats susisiekė su paveikslo autore ir nuvyko jo atsiimti“, – svetainėje kabančio paveikslo istoriją prisimena J. Porakė ir E. Balčytė.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Expertas 12.05 20:42
Nieko ypatingo

Interjeras interjeras