Dovilės Mikaliūnaitės (NOI) kurtas interjeras Vilniuje. „Lina ADi photography“
Užsakovai pageidavo efektingų namų. Kaip interjero dizainerei pavyko tai įgyvendinti?
Namas Ir Aš

Keturių asmenų sostinės širdyje apartamentus kūrusi interjero dizainerė Dovilė Mikaliūnaitė (NOI) vadovavosi šeimininkų pageidavimu – gyventi apie prabangą kalbančiuose namuose, su daug išraiškingų detalių bei aukso spalvos elementų.

Naujos statybos name esantys apartamentai suplanuoti patogiam keturių žmonių gyvenimui: trys miegamieji, erdvi svetainė, daug dėmesio skirta vaikams ir jų žaidimų erdvėms.

Namuose vyrauja puošnus klasikinis stilius: sienos, durys dekoruotos gipso lipdiniais, prabangą kuria gausiai naudojamos žalvario detalės, akmuo bei veidrodžių atspindžiai, papildomo solidumo suteikia natūralaus medžio paviršiai. „Užsakovai norėjo efektingų namų, manau, kad su natūralaus žalvario pagalba, blizgiomis onikso imitacijos plytelėmis, bronzuoto, facetuoto veidrodžio elementais tai pavyko padaryti“, – pagrindines interjere naudotas medžiagas apžvelgia D. Mikaliūnaitė.

Apžvelgdama galutinį savo darbo rezultatą, interjero dizainerė labiausiai džiaugiasi savo sprendimu „nematomas“ duris dekoruoti klasikinėmis gipso juostelėmis – tai joms suteikė išskirtinumo. Jai patinka ir nestandartinis svetainėje kabančio paveikslo apšvietimas. „Iš gipso plokščių suprojektavau vertikalias juostas, tarp jų klijavome bronzintą veidrodį, o po jomis įmontavome LED pašvietimą“, – pasakoja dizainerė.

Foto galerija.: new_000253545_0

Tėvų miegamajame originaliai atrodo kosmetinis staliukas, „pakabintas“ ant dviejų žalvarinių vamzdelių. Anot projekto autorės, jie tarsi atskiria miegamojo erdvę ir patekimą į terasą.

D. Mikaliūnaitė sako, kad kurdama interjerą daug dėmesio skyrė ne tik detalėms, bet ir šviesos reljefui. „Kadangi Lietuvoje turime ne tiek daug šviesos ir šilumos, stengiausi tai pabrėžti bronziniais veidrodžiais ir papildomais LED pašvietimais“, – svarbiausius interjero akcentus įvardija dizainerė.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras