Charleso Kalpakiano kolekcija „Soul“ Gamintojai
Šviestuvuose – vaikystės prisiminimai ir šviesos paieškos
Namas Ir Aš

Prisiminimai apie gimtąjį Libaną ir šviesos paieškos paskatino dizainerį Charlesą Kalpakianą leisti į nuotykį, pasibaigusį šešių originalių šviestuvų serija.

Dizaino mugės paprastai skatina pokalbius. Prieš kelerius metus Londone Frédéricas Winkleris iš „DCWéditions“ susitiko su prancūzų ir libaniečių dizaineriu Charlesu Kalpakianu. Jų stendai stovėjo vienas priešais kitą, tačiau tai nebuvo priešprieša. Atvirkščiai, abu juos siejo bičiulystė ir simpatijos, noras dirbti kartu, o svarbiausia – pažinti vienas kitą. Vaikystė, mokslas, žaidimai ir svajonės. Ch. Kalpakianui tai buvo Libanas ir ta paradoksali laisvė po pamokų bėgioti ir žaisti karo suniokotame mieste.

„Fiat lux with Soul“ – šeši gipsiniai sieniniai šviestuvai, sukuriantys šviesos spindulio tamsiame skersgatvyje įspūdį. Iš gipso nulipdytos figūros primena etruskų kaukes. Kai kur į baltą gipsą įterpė aukso lapelį, kuris išryškina apšvietimą.

Kiekviename modelyje galima pamatyti mažą metalinę figūrėlę – sėdinčią arba stovinčią. Į šias figūras gamintojai kviečia žiūrėti kaip į dizainerio autoportretą.

Dizaineris Ch. Kalpakianas sako, kad šio projekto pagrindas – saulės šviesa. „Šviesa suteikia šiam objektui intrigos, ji atsiranda iš niekur, nematoma ir natūraliai magiška. Kaip saulės spinduliai, kurie prasiskverbia į namą pro pusiau atidarytas duris. Ji verčia mus atrasti pasaulius, prisiminimus. Ši mikroarchitektūra primena mano keliones, bet visų pirma, mano šaknis. Tai kolektyvinė Viduržemio jūros regiono atmintis, primenanti ne tik saulę, bet ir vakaro šviesą", – sako autorius.

Kolekciją sudaro penki balti gipsiniai šviestuvai su aukso lakštų dekoru arba be jo ir kampinis šviestuvas prieškambario apšvietimui. Nuo 3,7 iki 5,2 kg sveriančiuose šviestuvuose įmontuotas LED apšvietimas.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras