Gamintojai
Šviestuvų idėją dizaineriui padiktavo įmantriai paprastos midijos
Namas Ir Aš

Čekijos šviestuvų gamintoja „Bomma“ pristato naują kolekciją „Mussels“ (liet. midijos). „Bomma“ meno vadovo Václavo Mlynářo sukurta kolekcija išsiskiria elegancija, kintamumu ir organiška estetika.

Įsivaizduokite putojantį vandenį, kuriame slepiasi žavios, neįtikėtinai detalizuotos midijos. Ši vizija dizainerį V. Mlynářą įkvėpė sukurti naują kolekciją. „Kriauklės, o ypač midijos, visada mane žavėjo savo paprasta, bet įmantria forma. Kiekviena iš jų yra originali, tačiau kartu jos sudaro įdomias kompozicijas. Jos dvelkia elegancija ir organiškumu, bet taip pat yra šiek tiek paslaptingos“, – sako jis.

Dvi krištolo kriauklės supa šviesos šaltinį, įtaisytą šlifuoto aukso arba antracito tvirtinime. Stiklo apvalkale yra banguojančio rašto atspaudas. Apšviestas jis sukuria šviesos, atsispindinčios nuo vandens paviršiaus, efektą.

Originalus dizainas ir įvairovė, taip pat tobulas techninis ir meistriškas kolekcijos atlikimas sukuria unikalų objektą, kuris taps dėmesį į save atkreipiančia interjero puošmena. Kaip ir midijų gimimui natūralioje aplinkoje, taip ir naujajai „Mussels“ kolekcijai sukurti reikėjo nemažai laiko.

Kolekciją sudaro atskiri geldeles primenantys stiklo komponentai, susijungiantys į vertikalią šešių, dvylikos arba aštuoniolikos šviestuvų grupę ir primena midijas natūralioje aplinkoje. Šiuos atskirus komponentus galima įrengti ir atskirai, tačiau juos sugrupavus į grupes, galima sukurti dramatiškas apšvietimo instaliacijas iš dešimčių ar net šimtų dalių.

Kaip ir gyvosios midijos gamtoje, stiklinės „Bomma“ geldelės yra šiek tiek praviros. Dizaineris sako, kad taip siekėme kuo natūraliau atrodančių formų ir spalvų. „Mussels“ spalvas galite derinti kaip tik norite. Tarp jų yra skaidri, dūminė, alabastro ir tamsi perlamutrinė spalva, aiškiai siejama su natūralia midijų juoda spalva. Šiuolaikiniai technologiniai procesai, derinami su mūsų amatų tradicijomis, leidžia „Bomma“ stiklo fabrikui sukurti puikią sinergiją tarp suprojektuotos estetikos ir galutinės techninės produkcijos“, – kalba V. Mlynářas.

Šios naujos kolekcijos nuotraukos darytos naujoje Prahos meno erdvėje „Kunsthalle“, įrengtoje buvusioje transformatorinėje, miesto centre.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Bitė 12.02 09:01
Fantastiškai gražu

Interjeras interjeras