Marcello Ziliani šviestuvas „Reeds“ Gamintojai
Šviestuvų dizaino inspiracijos – vanduo ir muzika
Namas Ir Aš

„Reeds“ ir „Tubular Bells“ – dvi Marcello Ziliani sukurtos „Turri“, užtikrinančios itališką kokybę ir atspindinčios pastarųjų metų „Turri“ eksperimentų kryptį.

Nuo dizaino neatsiejama medžiagų kokybė bei įsipareigojimas užtikrinti žiediškumą, tvarumą ir apšvietimo kokybę. Šie aspektai yra svarbiausi visuose dizainerio M. Ziliani dizaino projektuose bei jo akademinėje veikloje.

M. Ziliani kūryboje me daugiausia dėmesio skirta perdirbamumui ir mažo poveikio gamybos savybėms. Šviestuvams naudojamos LED lemputės, kurios tarnauja ilgiau nei kitos.

Pakabinamą šviestuvą „Reeds“ įkvėpė žiūrėjimas į vandens paviršių, virš kurio iškyla elegantiškos nendrės. Trys plonos apskritos dizaino linijos simbolizuoja bangavimą, kurį galbūt palieka vandens telkinyje nardančios laimingos varlės. Šie trys skirtingo skersmens žiedai laiko dešimt aliuminio arba rūgštimi apdirbto stiklo vamzdelių, pritvirtintų prie šviesos šaltinių. Priklausomai nuo to, ką pasirinksite – stiklą ar metalą – sklis koncentruota arba švelnesnė, labiau išsklaidyta šviesa. Žiedų išdėstymas taip pat gali būti dvejopas: vienoje linijoje arba grupėmis.

Marcello Ziliani šviestuvas „Tubular Bells“

„Tubular Bells“, kitą pakabinamą šviestuvą, įkvėpė Mike'o Oldfieldo to paties pavadinimo 70-ųjų metų albumas. Čia šviesą formuoja vaizdai ir garsai: profilis primena ikoninį zakristijos varpą su ilga ir elegantiška rankena ir žavias Tibeto varpų, išrikiuotų eilėmis po tris, sekas. Horizontalus strypas laiko apšvietimo šaltinius. Iš metalo ar plieno pagamintame „Tubular Bells“ derinamos begalinės šių medžiagų perdirbimo galimybės ir naudojami standartinio prijungimo LED šviesos šaltiniai.

„Prašymas pabandyti sukurti šviestuvus, šiuolaikiškai interpretuojančius eleganciją ir prabangą, apėmė ilgą analizės ir tyrimų etapą, kuris vėliau lėmė itin kruopštų projektavimo procesą“, – apie bendradarbiavimą su „Turri“ pasakoja M. Ziliani.

Straipsnio komentarai

Siųsti

joo 12.29 13:12
inspiracijos - čia ne kiekvienam. Tiesa, neaišku, kodėl vanduo, o ne "voteris" arba kokia "akva", bet nesvarbu. Leiskite pacituoti dar truputį (be)prasmingų žodžių (minčių?) srauto iš straipsnio - "... apšvietimą, kuris galėtų interpretuoti elegancijos ir prabangos elementus šiuolaikiškame aspekte"! Va čia tai jums ne jums, o jei jums, tai ne jums ... :))))))))))

Interjeras interjeras