Miegamojo lova FĖJA Magrės baldai
Stilingas miegamasis: kaip jis atrodys 2023-iaisiais?
Partnerio turinys

Nors miegamasis yra vienas svarbiausių kambarių namuose, deja, tačiau dažnai jis būna nepelnytai užmirštamas. Daugelis jame esančius baldus ir aksesuarus keičia itin retai.

Todėl nenuostabu, kad laikui bėgant šis kambarys tampa nuobodus. Panašioje situacijoje esate ir jūs? O gal priešingai – nuolat ieškote būdų, kaip atnaujinti savo miegamąjį ir paversti jį kuo stilingesniu? Tuomet kviečiame susipažinti su naujausiomis 2023 metų miegamojo interjero tendencijomis, kurias plačiau aptaria Magrės baldų rinkodaros vadovė Milda Katkauskaitė Toricinė.

Šilti, žemiški tonai

2023 metais miegamajame bus madingi šilti, žemiški tonai: tiek šviesesni, tokie kaip molio ir koralų, tiek tamsesni, tokie kaip gintaro ir slyvų. Šie atspalviai suteikia kambariui gylio ir paverčia jį dar tobulesne poilsio vieta. Be to, koralų atspalvis yra puikus pasirinkimas norint suteikti miegamajam daugiau šiuolaikiškumo ir gyvybiškumo.

Miegamojo lova DA VINCI

Prabangos suteikiančios detalės

Prognozuojama, kad 2023-iaisiais miegamojo interjere vis daugiau dėmesio bus skiriama prabangos suteikiančioms detalėms. Šiuo atveju tai bet kas, kas palengvina gyvenimą, atitinka unikalius kambario savininkų poreikius ir padeda atsipalaiduoti. Erdvi spinta, nauja patalynė, automatiniu būdu valdomos užuolaidos, balduose įmontuotos USB jungtys ar išmanusis apšvietimas – kiekviena iš šių detalių gali suteikti miegamajam prabangos.

Miegamojo lova DA VINCI. Interjero autorė Medeina Voverė

Lenkti baldai

Lenktų formų baldai toliau karaliaus visose namų erdvėse, taip pat ir miegamajame. Be to, spėjama, kad tokių baldų populiarumas 2023 metais tik dar labiau išaugs. Atskleisti šią tendenciją savo miegamajame galima pasitelkiant pačius įvairiausius baldus: nuo lenktą galvūgalį turinčios lovos iki aptakių formų fotelio ar pufo. Papildomai galima apsvarstyti ir lenktomis formomis pasižyminčių interjero detalių, pavyzdžiui, kilimo, veidrodžio ar vazos, naudojimą.

Dėmesys apšvietimui

Apšvietimas yra svarbi kiekvieno miegamojo dalis. 2023-iaisiais labiausiai juo bus siekiama pabrėžti šilumą. Tam idealiai tinka kaitrinės lemputės, kurios išryškina raudonus atspalvius ir apgaubia miegamąjį šiltu švytėjimu. Tiesa, siūloma neapsistoti vienu šviesos šaltiniu. Įvairus apšvietimas – nuo pakabinamų iki pastatomų šviestuvų – suteiks erdvei daugiau funkcionalumo.

Miegamojo lova KING REST

Žaismingi pastatomi šviestuvai

Dar viena 2023 metų miegamojo interjero tendencija, glaudžiai susijusi su tuo, kas bus aptarta prieš tai, yra žaismingų pastatomų šviestuvų naudojimas. Tai itin lengvas ir efektyvus būdas suteikti kambariui daugiau unikalumo. Prognozuojama, kad 2023-iaisiais miegamajame bus naudojami sodresnių spalvų, blizgių paviršių ir įmantrių atspalvių nedideli šviestuvai.

Raštuota patalynė

Šiais metais vis daugiau dėmesio sulauks raštuota – gėlėta ir dryžuota – patalynė. Naudojama kartu su laikui nepavaldžia, neutralaus dizaino patalyne, ji padeda sukurti itin patraukliai atrodantį miegamojo interjerą. Mėgstantys minimalizmą gali rinktis tik raštuotus pagalvių arba antklodžių užvalkalus. Tai subtilus būdas suteikti kambariui daugiau spalvų ir įdomumo. Na, o ryškaus įvaizdžio gerbėjai nesuklys pasirinkdami raštuotus patalynės komplektus, kurie neabejotinai taps vienu ryškiausių kambario akcentų.

Riešutmedžio mediena

Spėjama, kad 2023-iaisiais į miegamojo interjerą su trenksmu sugrįš riešutmedžio mediena. Dėl savo šiltos spalvos ir vientisos struktūros šiais metais ji laikoma vienu geriausių pasirinkimų. Tokia mediena ar jos imitacija gali būti naudojama tiek pagrindiniams kambario baldams, tiek įvairiems akcentams.

Pasiryžusius pokyčiams M. Katkauskaitė Toricinė skatina drąsiai naudoti įvairius riešutmedžio medienos grožį atskleidžiančius baldus: lovas, komodas, naktines spinteles ir spintas. Specialistė atkreipia dėmesį, kad tokie sodriai rudos spalvos baldai skatina ypatingą jaukumo jausmą, kurio daugelis taip trokštame savo namuose.

Taigi, dabar jau žinote, kaip 2023 metais atrodys stilingas miegamojo interjeras. Pasirodo, kad yra daugybė būdų, kaip galima jį sukurti. Svarbiausia, šiuo atveju atrasti tas tendencijas, kurios būtų arčiausiai širdies. Juk miegamasis, kaip ir bet kuris kitas namų kambarys, visų pirma turėtų atitikti asmeninį skonį ir poreikius.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras