Stalas „Anemos“ Gamintojai
Stalas „Anemos“ – odė betono lengvumui
Namas Ir Aš

Italų kompanija „Pedrali“ pristato naują dizainerių studijos „Pio&Tito Toso“ sukurtą stalą „Anemos“. Stalas pasižymi paprastomis ir architektūriškomis formomis, pabrėžiančiomis betono medžiagiškumą ir suteikiančiomis jam naują išraiškingą stilių.

Išskirtinis „Anemos“ bruožas – pagrindas, sudarytas iš dviejų atskirų betoninių korpusų, pritvirtintų prie stalviršio. Tarsi struktūrinė membrana, šie elementai išsilaisvina nuo jiems būdingo svorio įvaizdžio ir dėl dvigubo išlenkimo įgauna lanksčią ir vingiuotą formą. Būtent ši forma leidžia sumažinti betono storį iki minimumo. Rezultatas – stalas, kuris atrodo tarsi vėjo išraižytas, vizualiai lengvas, tačiau dėl didelio svorio stabilus ir tvirtas, galintis išlaikyti didelius stalviršius.

“Kuriant šio stalo idėją mus įkvėpė žymus italų architektas ir inžinierius Pieras Luigi Nervi, kuris pirmasis apie betoną pradėjo galvoti nebe kaip apie trilytę kolonų ir sijų sistemą. Pjeras Luigi Nervi iš naujo interpretavo šią medžiagą, pradėdamas nuo membranos koncepcijos ir atrasdamas, kad pastaroji daug geriau išlaiko apkrovas ir jėgą, tai darėme ir projektuodami „Anemos“ pagrindą“, – aiškina dizaineriai.

Stalas „Anemos“

Jos medžiagiškumą sustiprina taktilinės ir chromatinės savybės, kurios sukuria matinį betono ar molio atspalvių paviršių. Šią koncepciją pabrėžia vienspalvė konfigūracija, idealiai tinkanti naudoti lauke. Kita vertus, blizgus lakuotas masyvaus laminato stalviršis leidžia patalpose žaisti įvairiomis spalvomis, išgaunant labai įdomius chromatinius kontrastus.

Kaip sako dizaineriai: „Anemos“ – tai gaminys, kurį malonu liesti, jausti: „Šiuo atveju, mūsų dėmesys taip pat buvo sutelktas į santykį su naudotoju, taip pat su erdve. Tai, kaip stalas dera prie aplinkos, kaip jis integruojasi, atsispindi ir naudotojui, kuris šią harmoniją suvokia tiesiogiai“.

„Anemos“ yra universalus stalas, kuris puikiai dera viduje ir lauke, tinka individualioms erdvėms ir viešiesiems interjerams.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras