Gamintojai
Sofa „Standalto“ – maksimalaus purumo standarto paieškos
Namas Ir Aš

Pūkuota. Minkšta. Elegantiška. Pakibusi virš žemės ir visiškai pritaikoma pagal naudotojo pageidavimus. Esminis elementas – „išmaniosios pagalvėlės“. Tai – naujoji „Edra“ sofa „Standalto“.

Nugaros atlošus ir porankius galima formuoti sėdint, paprasčiausiu lengvu paspaudimu. Šios sofos išsirtinumu tapo „išmaniosios pagalvėlės“. Jos keičia sofos estetiką ir sukuria nuolat kintantį ir pritaikomą komfortą. Sofos teikiamą komfortą užtikrina atlošų, porankių ir sėdynių plotis. Iš plunksnų ir „Gellyfoam“ pagaminto užpildo dėka pagalvėlės įgauna nepaprasto minkštumo.

„Standalto“ gobelenas minkštas, švelnus liečiant ir tuo pat metu tvirtas bei ilgaamžis. Dėl spalvų niuansų ir šviesos bei matiškumo žaismo apmušalai idealiai tinka tiek nedidelėms sofoms, tiek didelėms kompozicijoms.

Terminas „standartas“ kilęs iš senosios prancūzų kalbos žodžio „estendart“, kuris reiškia vėliavą, vėliavėlę.

Standartas – tai priimta taisyklė, modelis, į kurį orientuojamasi. Su „Standalto“ pavadinimu kompanija „Edra“ prisideda prie proceso, kuriuo siekia labai aukšto, „alto“ (aukštas) standarto.

Sofą sukūręs italų dizaineris Francesco Binfaré sako, kad maksimalaus purumo paieškos jam tapo nuotykiu. „Prieš atsirandant porolonui ir poliuretanui, sofos buvo fiksuotos medinės konstrukcijos su suprojektuotu rėmu. Tačiau minkštumo suprojektuoti negalima, jį reikia formuoti. Todėl reikia rasti kalbą su medžiaga, kuri neturi kalbos. Aš ir toliau ieškau minkštumo kalbos. Iš dalies ją jau išmokau, bet dar daug ką reikia atrasti. Atrasti šią kalbą reiškia išreikšti jos nuoseklumą estetiniu būdu. Išvaizda turi būti projekto esmė, o ši esmė slypi procese. Štai kodėl, mano manymu, būtina tęsti „išmaniosios pagalvėlės“ tyrimus. Kažkas mane apibūdino kaip savotišką archeologą, kuris kasasi gilyn į šimtmečius, kad surastų mums priklausančių dalykų, kuriuos aš vadinu giluminiais archetipais. Judėjimo laisvės idėja ir minkštumas, kai kalbama apie sofas, man yra archetipas. Standartas yra Standalto metamorfozė“, – savo darbo filosofiją aiškina dizaineris.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras