D. Sakevičės kurtas interjeras Užupyje. Benas Šileika
Šlaitinių lubų trūkumus dizainerė D. Sakevičė interjere pavertė privalumu
Namas Ir Aš

Užupyje – viename jaukiausių ir meniškiausių sostinės rajonų – interjero projektą įgyvendinusi dizainerė Dovilė Sakevičė („Dovilės interjeras“) džiaugiasi, kad nedideliame plote pavyko sukurti patogius, spalvingus ir harmoningus jaunos šeimos namus.

Nedideliame, 49 kv. m, bute suplanuoti trys kambariai. Prie virtuvės prijungta svetainė ir koridorius užima 28 kv. m, tėvų miegamasis – 9 kv. m., vaiko kambarys – 7 kv. m, o vonios kambarys – 5 kv. m. „Projekto pradžioje mūsų netenkino pateiktas statytojų išplanavimas, todėl vonios duris perkėlėme į svetainės pusę. Taip laimėjome vietos talpiai sieninei spintai, o miegamajame atsirado durys, kurios tarsi suformavo miegamojo prieškambarį, su rūbų spinta ir nedidelę vieta kosmetiniam staleliui su veidrodžiu. Todėl patekimas į miegamąjį yra tarsi pro drabužinę“, – apie naują buto planą pasakoja D. Sakevičė.

Lubos suteikia išskirtinumo

Projektas ypatingas dėl savo šlaitinių lubų, kurios išlaikomos visuose kambariuose. Dizainerė sako, kad išskirtinės lubos traukia akį ir suteikia žavesio interjerui, tačiau planuojant baldų išdėstymą, projektuojant apšvietimą ar baldus, netradicinės konstrukcijos lubos tapo nemenku iššūkiu. Tačiau, kaip sako D. Sakevičė, šlaitinių lubų konstrukcija turi ir didžiulį privalumą – dėl jų patalpos atrodo kur kas erdvesnės: „Lubų konstrukcija leido išnaudoti prie bendro buto ploto neskaičiuojamą erdvę. Gyvenamasis plotas skaičiuojasi nuo 1,6 m aukščio, todėl visuose kambariuose „negyvenamojo“ ploto zoną išnaudojome labai tikslingai. Tėvų miegamajame palei žemiausią lubų aukštį suprojektavome darbo zoną su atviromis lentynomis bei stalčiais daiktų pasidėjimui. Vaiko kambaryje žemiausias vietas taip pat išnaudojome atviroms lentynoms. Svetainėje žemiausiose vietose suprojektavome TV zoną su spintele, o kitoje pusėje – atviras lentynas. Už sofos – spintelę su stumdomomis durimis rečiau naudojamiems daiktams pasidėti“.

D. Sakevičės kurtas interjeras Užupyje.

Interjero autorė sako, kad šis projektas išsiskyrė ir ribotu natūralios šviesos kiekiu: „Miegamuosiuose kambariuose įrengti stoglangiai, o bendroje erdvėje turime tik 1,8 m pločio vitrininį langą, todėl juos langus pridengėme tik naktine romanete. Norėjosi, kad dieną į vidų patektų kuo daugiau dienos šviesos, taip pat – džiaugtis pro langą atsiveriančia senamiesčio stogų panorama. Be to, papildomai sutaupyti vietos svetainėje“, – kalba D. Sakevičė.

Šilauogių spalva pagyvintas koloritas

Visame bute vyrauja ramių spalvų tonai, o bendrą koloritą pagyvina vadinamoji „dusty blue“ – šilauogių mėlynos spalva. Ilgai ieškotos spalva dažytos ne tik sienos, bet ir medžio faneruotės durys. Mėlyna spalva pasikartoja ir minimalistinio dizaino svetainės sofos apmušaluose.

Išskirtinis sprendimas, traukiantis akį šiame interjere vos įėjus pro duris, – baltų tašelių siena. Tašeliai iš uosio masyvo (storis 100x130mm) gaminti individualiai šiam projektui. Už tašelių sienelės yra siauras koridorius. Dizainerė džiaugiasi, kad vos 1,2 m erdvėje pavyko įkomponuoti lauko drabužių/batų veidrodinę spinta, kuri tarsi optiškai išnyksta erdvėje.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000311180_0

Grindų dangai parinktos kokybiškos ąžuolinės parketlentės. „Labai švelnus natūralus medžio atspalvis puikiai dera su pilkšvais, melsvais ir rusvais atspalviais. Virtuvėje apatiniams fasadams pasirinkome medžio imitacijos plokštę, o viršutiniams spintelių fasadams – baltą matinę plokštę, kuri susilieja su sienomis ir tarsi išnyksta erdvėje, todėl baldas neapsunkina erdvės. Virtuvę papildo stalviršis ir sienelė, pagaminti iš pilkos spalvos itin plono Compact hpl (10mm storio. Šalia L formos virtuvės įrengta valgomojo zona. Joje pastatėme iškleidžiamą stalą, prie kurio puikuojasi rusvos valgomojo kėdės su juodomis kojelėmis“, – sako D. Sakevičė.

Tų pačių atspalvių kombinacijos atsikartoja ir tėvų miegamajame. Prie minimalistinės, detalėmis neapkrautos pilkšvai rusvos spalvos lovos pastatytos nedidelės, bet praktiškos ąžuolo masyvo spintelės. Stilingi nukreipiamojo šviesos srauto šviestuvai, prie sienų priderinta patalynė ir prie lango suprojektuota darbo zona miegamajame kuria ramią nuotaiką.

Jaukiame šviesiame vaiko kambario akcentas – kalnų motyvais išpiešta siena. Sienos spalvinė gama atkartoja viso interjero spalvas.

D. Sakevičės kurtas interjeras Užupyje

Vonios kambario sienoms užsakovai pasirinko švelniai pilkos neutralios spalvos betoną imituojančias plyteles, o grindims – raštuotas plyteles, išlaikančias senamiesčio nuotaiką. Vandens procedūras mėgstanti šeima pageidavo vonios. Akmens masės vonia atstoja ir dušo pagrindą.

Vonios kambarį sušildo iš medžio imitacijos plokštės pagaminti baldai. Virš klozeto suprojektuota spintelė vonios reikmenims. Virš praustuvo pakabinta veidrodinė spintelė ne tik vizualiai didina erdvę, bet kartu yra ir praktiška vieta smulkiems daiktams pasidėti. Talpioje sieninėje spintoje slepiasi visi buities prietaisai: skalbimo mašina, džiovyklė, rekuperatorius, lyginimo lenta.

Papildomo jaukumo ir subtilumo vonios kambariui suteikia nišoje įrengtas LED apšvietimas, potinkinė juoda santechnika, juodas matinis gyvatukas ir kiti aksesuarai.

Straipsnio komentarai

Siųsti

ROZETES 12.02 13:47
visos peraukstai sumontuotos.

Interjeras interjeras