Radek Úlehla
Seno buto rekonstrukcija: grąžintas originalus planas ir išsaugotos istorinės detalės
Namas Ir Aš

Čekų studija „Plus One Architects“ rekonstravo Karlovi Varų mieste esančius istorinius apartamentus, atkurdama originalų planą ir išsaugodama istorines detales.

Apartamentai – netoli vaizdingų Karlovi Varų kolonadų ir viešbučio „Thermal“, kuriame vyksta visame pasaulyje žinomas Tarptautinis kino festivalis. Istoriniame 1900-ųjų daugiabutyje, iš kurio atsiveria vaizdas į kalvos šlaitą, pilną brandžios žalumos, yra keletas gerai išlikusių detalių, menančių tuos laikus, kai butai buvo dideli ir prabangūs.

Pagrindinis tikslas buvo pašalinti per laiką atsiradusias, nederančias konstrukcijas, plyteles, lubas, pertvaras ir grąžinti butui jo pirminius matmenis bei atmosferą. „Dėl didelio užsakovo pasitikėjimo ir abipusės pagarbos, galėjome sau leisti iš išgriauti angas, pašalinti duris ir vietoj jų įstatyti lengvas pertvaras. Panaikinome pereinamus kambarius ir buvusį planą pakeitėme į šiuolaikiškesnį, su dviem atskirais miegamaisiais ir sujungta gyvenamąja erdve“, – sako architektai.

Gyvenamajame kambaryje daugiausia dėmesio skirta išplanavimui palengvinti ir erdvei atverti. Į naujai sukurtą nišą tarp virtuvės ir svetainės, kurią jungia vidinis langas, anksčiau įprastas tokiuose erdviuose butuose, buvo įmontuota virtuvės spintelė.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000303432_0

Miegamuosiuose buvo išsaugotos originalios medinės grindys. Vonios kambario dominante tapo erdvus netaisyklingos formos dušas, praustuvė ir tualetas. Minimalus medžiagų pasirinkimas ir vientisas dizainas išlaiko vientisą buto stilistiką.

Interjero leitmotyvas – atidengti originalūs lubų ir sienų dažai, kurie kiekviename kambaryje sukuria stiprius ir drąsius, tačiau subtilios spalvų paletės vaizdus.

Paskutiniame projektavimo etape butas buvo apstatytas minimalistiniais dizaino studijos „Janský&Dunděra“ ir prekės ženklo „Todus“ kūriniais.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras