Aistės Mickevičienės kurtas interjeras Marijampolėje. LINA ADI PHOTOGRAPHY
Prieš trejus metus dizainerės sukurtą interjerą šeimininkai išlaikė nė kiek nepakitusį
Namas Ir Aš

Šis interjeras atrodo taip, lyg dizaineris ką tik būtų baigęs savo darbą. Iš tiesų, interjero dizainerė Aistė Mickevičienė (NOI) marijampoliečių šeimos namus sukūrė 2019 metais, tačiau jo gyventojai preciziškai viską išlaikė savo vietose ir sukurtame stiliuje.

120 kv. m interjere vyrauja pilkai rusvi ir rusvai pilki šilti tonai. Šių spalvų dermę dizainerė papildė minimaliais ryškesniais akcentais – prisopinto aukso spalvos santechnika, šviestuvais ir aksesuarais. „Dėl žaismingumo, vertikaliuose fasaduose, ant vertikaliai frezuoto juodo MDF, buvo klijuotas medžio lukštas. Tas sprendimas prieš keletą metų Lietuvoje dar buvo gana retas“, – prisimena A. Mickevičienė.

Jaukumo įspūdį kuria balduose, lubose ir sienose paslėptas LED apšvietimas, tonuoti stikliniai ir veidrodiniai paviršiai, sienų apdailoje gausiai naudojama medžio plokštė, veliūras.

Visos pirmo aukšto erdvės išklotos pilkomis didelio formato plytelėmis. Dizainerė aiškina, kad tai padeda išlaikyti vientisumą, be to, tai praktiška: “Erdvė bendra ir pirmas aukštas, daugiau veiksmo vyksta čia, daugiau susipurvina, o plytelės nesibraižo, jas lengva valyti ir prižiūrėti“.

Prisimindama įdomesnius sprendimus, A. Mickevičienė išskiria pirmame aukšte esančią prieškambario spintą. Joje įrengta darbo vieta, sudėta daug dokumentų, tačiau nedirbant spinta uždaroma ir „popierizmo nebematyti“.

Funkcionalus sprendimas – slankiojantis tonuoto stiklo pertvara laiptų viršuje. Sistema pakabinta lubose, kad grindyse būtų išvengta dulkes traukiančio griovelio.

Tokia pati sistema įrengta ir pagrindinio miegamojo drabužinėje. Stumdoma pritemdyto stiklo sistema įrengta ir pagrindiniame miegamajame. Ji neužgožia erdvės ir šiek tiek pridengia drabužinę.


Foto galerija.: new_000266921_2

Pagrindinio miegamojo vonioje, nišoje virš praustuvų, kaba didelis veidrodis. A. Mickevičienė prisimena, kad iš pradžių šeimininkė nebuvo juo sužavėta, tačiau dabar patenkinta. Po praustuvais įrengti stalčiai ir atvira rankšluosčių lentyna, apšviesta LED šviestuvais, anot dizainerės, kuriančiais viešbučio vonios kambario vaizdą.


Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras