Studijos „Damilano“ projektas Barbara Corsico
Prabangūs apartamentai – senosios miesto sienos dalis
Namas Ir Aš

Šiuose apartamentuose vyrauja švara, atviros erdvės, istorinė Buskos (Busca, Italija) dvasia ir muzika. Būtent tokių namų studijos „Damilano“ architektų prašė jų šeimininkas.

Erdvūs, šviesūs apartamentai įkurti ypatingoje vietoje: jie įsilieja į seną miestą juosiančią sieną ir tampa jos dalimi. Kurdami interjerą ir žaliuojančią terasą „Damilano“ architektai turėjo atsižvelgti į šeimininko – jauno vyro – norus ir gyvenimo būdą. „Klientas norėjo švarios, gaivios aplinkos. Jaunuolis mėgsta muziką ir pats muzikuoja, todėl mes sukūrėme atvirą, į sodą išeinantį butą, kuriame vyrauja švarios erdvės“, – sako komanda.

Šie erdvūs apartamentai išsidėstę per du aukštus. Pusrūsyje architektai suprojektavo garažą ir muzikos kambarį, o viršutiniame aukšte – gyvenamąją erdvę. Iš vienos zonos į kitą galima patekti vidiniais laiptais.

Gyvenamosiose patalpose suplanuotas bendras kambarys ir šviesi virtuvė. Minimaliai apstatytame bute šeimininko aistrą muzikai išduoda kontrabosas.

Antroji zona – privati erdvė su miegamuoju, drabužine ir vonios kambariu. Miegamąjį nuo vonios skiria stiklinis koridorius. Prislopintas peršviečiamumas dominuoja ir kitose zonose.

Butą tarsi pratęsia iš kambario į terasą išeinančios tikmedžio grindys. Pasak projekto autorių, vasarą čia persikelia valgomasis.

Iš vienos pusės žaliąją zoną įrėmina unikali miesto siena, iš kitos – plieno „Corten“ parapetas, atliekantis ir lentynos funkciją. Išskirtinis terasos akcentas – dizainerio Fabio Novembre sukurta žmogaus veidą primenanti kėdė „Nemo“.

Foto galerija.: new_000250486_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras