Interjero autoriai – Tomášas Císařas ir Johana Sedláčková Vamberská „BoysPlayNice“
Poezijos mėgėjų biure – laukinės džiunglės ir erdvės apmąstymams
Namas Ir Aš

Architektas Tomášas Císařas ir dizainerė Johana Sedláčková Vamberská suprojektavo šilnamį primenantį biurą Prahoje įsikūrusiam startuoliui – įmonei „Poetizer“ – didžiausiam pasaulyje poezijos mėgėjų socialiniam tinklui ir skaitmeninei leidyklai.

Remiantis „Poetizer“ veiklos krypties ir tapatybės koncepcija, projekte minimalistinis interjeras susilieja su laukinėmis džiunglėmis, kurios klesti šiltnamyje po atviru dangumi – mitiniame rojuje, teritorijoje, išreiškiančioje laukinio mąstymo koncepciją.

„Poetizer“ yra didžiausias pasaulyje poezijos mėgėjų socialinis tinklas, kuriame vartotojai iš 120 šalių skelbia milijonus eilėraščių. Šis startuolis neseniai pristatė ekologišką „viskas viename“ leidybos platformą, kuri demokratizuoja visą leidybos procesą ir suteikia galimybę publikuoti ir parduoti bet kieno poeziją.

150 kv. m ploto „Poetizer“ biuras įsikūręs ketvirtajame aukšte, gyvybingoje Narodni gatvėje. Interjero koncepcija paremta tuo pačiu „Poetizer“ tikslu ir identitetu – minimalistine platforma, kurioje pabrėžiama aplinkos apsauga. Biuro centre – šiltnamio erdvė – laukinės džiunglės, mitinis Rojus, teritorija, išreiškianti laukinio mąstymo koncepciją. Mąstymo, kuris, pasak Claude'o Lévi-Strausso, yra artimas mūsų senovės protėviams ir šiuolaikiniams poetams. Šį, iš pradžių intuityvų ir asociatyvų mąstymą, kurį jis lygino su turtinga atogrąžų miškų ekosistema, jis priešpriešino jau prijaukintam, griežtai racionaliam mąstymui.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000265507_0

Centre esantis šiltnamis yra neformalių susibūrimų vieta, siūlanti erdvę srautiniams poezijos skaitymams arba tarnaujanti kaip vieta atsipalaiduoti. Šiltnamio karkase auga 171 augalas, daugiau kaip 100 rūšių. Pagrindinėje patalpoje taip pat įrengtos individualios darbo vietos, suskirstytos į dvi salas – čia vyksta kasdienis darbas ir betarpiškas bendravimas. Ši erdvė sujungta su virtuve ir balkonu, iš kurio atsiveria vaizdas į gatvę. Interjero istorija prasideda vos įėjus, koridoriuje, kuris nuveda į susitikimų ir susikaupimo kambarius.

Pasirinktos spalvos ir medžiagos atspindi kiekvienos erdvės funkciją. Balta, popieriaus lapo metafora, yra vyraujanti spalva susikaupimui skirtose erdvėse. Tamsiai žalia dominuoja komandiniam darbui skirtose erdvėse. Visame interjere atsiranda oranžinės spalvos akcentų, kurie siejasi su įmonės stiliumi.

Interjeras interjeras