Vonios padėklas AQUALA. Gamintojas UMBRA STUDIO Gamintojai
Pirkinių rinkinys jaukiam vonios kambariui
Laura Čiginskaitė

Vonios kambarys – rimtas pretendentas į privačiausią namų erdvę, kurioje konkuruoja praktiškumas ir jaukumas. Daug smulkių daiktų, drėgmė ir šiluma iš pirmo žvilgsnio kelia nemažai iššūkių bandant viską suderinti.

Interjero dizainerė Kristina Petrovskė sako, kad jau kurį laiką klientai vis dažniau pirmenybę teikia minimalistiniam stiliui ir daugiau dėmesio skiria natūralioms apdailos detalėms ir tokioms pat spalvoms (medžio, akmens). Nepamirštamas ir praktiškumas – dažnai siekiama, kad vonios kambaryje būtų kuo mažiau nišų, lentynų ar kitų vietų, kur galėtų kauptis dulkės.

Veidrodis

Ši vonios kambario detalė neretai atlieka net kelias funkcijas. Kadangi vonia dažniausiai būna nedidelė patalpa, veidrodis įprastai renkamas kuo didesnis, kad optiškai padidintų erdvę ir suteiktų jai jaukumo. Atlikti savo funkcijas veidrodžiui padeda apšvietimas (ypač „paslėptas“ LED). Veidrodžio rėmas priklauso nuo kambario stilistikos.

Šiuolaikinės tendencijos leidžia įrengti išmanųjį veidrodį, bet toks sprendimas priklauso nuo žmogaus. Svarbu apgalvoti, kaip stipriai mėgstate naujoves, nes paprastai ne visi sprendimai išnaudojami, tačiau verta akcentuoti sensorinį veidrodžio valdymą (naktinį apšvietimą), garų nesusidarymą ant veidrodžio (šildomas veidrodis).

Vonios aksesuarai

Juos renkantis labai svarbu atsižvelgti į šių daiktų praktiškumą. Net ir labai gražūs daiktai būdami nepraktiški, tampa nenaudojami, taip sugriūva bendras interjero vaizdas. Aksesuarų spalva gražiausiai dera prie vonios santechnikos arba kitų mažų detalių, tokių kaip durų rankena.

Vonios tekstilė

Ji gali būti kintanti kaip ir drabužių mados. Vonios tekstilė susidėvi, o pakeitus nauja interjeras tarsi tampa kitas. Ryškios spalvos pagyvina minimalistinį interjerą, ir atvirkščiai.

Įprasti, bet kitokie

Vonios kambario akcentu gali tapti ryškesnės spalvos elektrinis šildytuvas (gyvatukas) ar net ir rankšluosčių laikiklis. Šie daiktai, kurie dažniausiai neišvengiamai matomi vonios kambaryje, gali tapti įdomesni pasirinkus netradicines spalvas ar formas.

Tvarkos elementai

Smulkius daiktus patartina dėti į spintas ar stalčius, nes jie dažniausiai perkrauna interjerą ir kambario vaizdas atrodo chaotiškas. Planuojant vonios baldus, svarbu apgalvoti, kiek ir kokių daiktų čia turėsite, dėliojant stalčių, spintų brėžinius iškart suplanuoti jų vietas.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras