Židinys „Scan 66“. Gamintojai
Pirkiniai jaukiems namams
Laura Čiginskaitė

Šaltuoju sezonu, kai už lango šalta ir tamsu, ieškome jaukumo ir šilumos. Taip atsiranda nuo seno namuose ypatingą vietą užėmusi ugnis – žvakės, krosnelės, židiniai. Dizaino pokyčius diktuojančios tendencijos naujienų siūlo ir šioje srityje, tačiau svarbiausia vieta vis dėlto tenka klasikiniams sprendimams ir vos patobulintiems modernesnėmis techninėmis detalėmis.

Jaukumas. Kvepiančios ar bekvapės, įmantrios ar klasikinės, stikliniuose indeliuose ar įstatomos į žvakides – žvakių asortimentas pasižymi plačia įvairove ir randa savo vietą bet kokiame interjere.

„I-Scream“ porcelianinis degtukų laikiklis.  Diz. Jonathanas Adleris

Žvakės užima ypatingą vietą ir kalėdiniu laikotarpiu, jos padeda skaičiuoti advento dienas ir yra neatsiejama šventinio stalo puošmena. Tradiciškai advento pradžioje ant stalo atsiduria vainikas su keturiomis žvakėmis, atspindinčiomis keturias advento savaites, tačiau šiandien galima atrasti ir naujų šios tradicijos sprendimų.

Žibintas „Giardino Silver“

Saugumas. Kad ir kokia užburianti liepsna, svarbu nepamiršti, kad jos negalima palikti be priežiūros. Nors apie saugumo elementus – gesintuvus, dūmų detektorius – galvojama kaip apie gremėzdiškus ir darkančius vientisą interjerą, šiandien tai tampa ir subtiliu namų akcentu, kuris gali likti nepastebėtas arba tapti kambario puošmena.

Virtuvės gesintuvas „Phoenix“.  Gamintojas „Jalo“

Kai tikslas – ne tik sušilti. Sugrįžus iš lauko, jaukiai įsitaisyti priešais židinį ar krosnelę – tikra svajonė. Iš tiesų tai ne tik funkcionalus šilumą skleidžiantis sprendimas, bet ir estetiškas, kuriantis ypatingą aplinką namuose. Žinoma, židinys – prabangus interjero elementas, kuriam reikia ne tik nemažų investicijų, bet ir gana didelės namų erdvės ir saugumą užtikrinančio patalpos planavimo.

Aliejinė lempa „Burn“.  Gamintojas „Philippi“
Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras