Gamintojai
Paprastos vazos atsiradimo istorija
Namas Ir Aš

Už kiekvieno, net paprasčiausių daiktų, slepiasi jų sukūrimo istorija. Ne visada lengva ir paprasta. Baldus ir namų aksesuarus gaminanti danų bendrovė „Normann Copenhagen“ praveria populiaraus produkto – vazos „Step Vase“ gamybos užkulisius.

Unikaliam vazos gamybos būdui sukurti prireikė daugybės prototipų ir pastangų. „Step Vases“ vazų formos žingsnis po žingsnio buvo kuriamos iš horizontalių sluoksnių, kurie susijungia ir suteikia vazoms intriguojantį paviršių bei išskirtinę išvaizdą.

Berlyne įsikūrusi dizaino studija „Buro Famos“, sukūrusi šias vazas, paaiškina: „Vazos atsirado po eksperimentinio savaitgalio stiklo meistro Kornelijaus Rero dirbtuvėse Niurnberge, Vokietijoje. Dirbome su unikalia sluoksniuota forma ir taip sukūrėme pirmuosius „Step Vase“ prototipus“.

Dėl sudėtingo stiklo konstravimo būdo buvo sudėtinga suderinti gamybos technologiją, tačiau po daugybės bandymų atsirado vaza „Step Vase“. Vazos paviršius išvagotas linijų, kurios sluoksnis po sluoksnio atsirado naujoviško gamybos būdo dėka. Tiesios linijos kontrastuoja su aptakiomis vazų formomis, sukurdamos dizaino pusiausvyrą.

Gaminamos aukštos vazos iš rudo arba skaidraus stiklo, vidutinio dydžio vazos iš mėlyno stiklo ir mažesnės iš rudo stiklo.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras