Bendrovė
Nuorodos svajonių sofos link: kaip išsirinkti tinkamiausią?
Namas Ir Aš

Sofa – baldas, kuriuo, teisingai pasirinkę, galite džiaugtis ištisus dešimtmečius, todėl prieš perkant verta skirti šiek tiek laiko namų darbams atlikti. Be asmeninio skonio, yra daug objektyvių kriterijų, kuriais derėtų vadovautis renkantis kokybišką produktą.

Neseniai Kaune, „Drobės“ fabriko lofte, atsidariusio salono „Mano sofa“ įkūrėja Kristina Birgelė minkštuosius baldus pardavinėja beveik dešimtmetį, todėl žino, kokia kryptimi eiti ieškant SAVO sofos. Salone galima pasikonsultuoti gyvai, o žurnale dalijasi savo parengtu gidu.

Kristina Birgelė

Pažinkite save ir savo poreikius

Pirmiausia, sąžiningai pagalvokite, koks žmogus jūs esate. Jei turite šeimą, kiek joje narių, ar yra vaikų? O gal esate vienišius? Ar turite keturkojų augintinių? Gal mėgstate vakarėlius ir pas jus nuolat lankosi daug draugų? Koks stilius jums patinka? Ar jūsų ir antrosios pusės skonis panašus?

o Atsakykite sau į klausimą, kokio jausmo jums norisi. Esate komforto mėgėjai ar asketai? Jei komforto mėgėjai, jums reikės plačios sofos su gilia sėdimąja dalimi, itin minkštomis pagalvėmis, švelnia medžiaga – visa tai, kas suteikia jaukumo jausmą. Jei priskiriate save asketams, galbūt norėsite panašios ergonomikos kaip ir darbo vietoje. Tuomet reikės aukštesnės, kietesnės sofos, galbūt grubesniu audiniu.

o Kokia jūsų erdvė – didelė ar maža? Ar mėgstate priimti svečius ir rengti vakarėlius? Norite daugiau vietos šokiams ar galimybės patogiai įsitaisyti ant sofos?

o Apsvarstykite perstatymo galimybes. Norite vienos didelės sofos, o gal pasiliksite nuolatinio pasikeitimo galimybę ir įsigysite porą mažesnių sofų arba sofą su foteliais ir pufu?

o Koks stilius jums patinka? Klasika ar modernus dizainas, daugiau itališkas ar Provanso stilius, o gal visgi skandinaviškas paprastumas ir ergonomiškumas?

o Išspręskite kietumo ir minkštumo klausimą. Jei vienas šeimos narys nori susmukti į minkštą baldą, o kitam norisi kietesnio pagrindo, eikite į kompromisą. Pvz., rinkitės minkštesnę sofą ir kietesnį fotelį. Arba atvirkščiai.

Išsigryninus norus – konkretūs klausimai

Nuoširdžiai apgalvoję savo gyvenimo būdą ir mėgstamą stilių, „išardysime“ sofą į atskiras dalis. Pasitikrinkite, kokie jūsų lūkesčiai kiekvienai iš jų.

o Kokios formos – vientisos ar kampinės – jums reikia? Bus lengviau apsispręsti, jei ant grindų virve išdėliosite įsivaizduojamos sofos kontūrus. Tai padės suprasti, kiek vietos užims planuojamas baldas. Išsimatuokite minimalų ir maksimalų dydį.

o Baldo modifikaciją galima padidinti bankete. Ji gali tarnauti kaip staliukas ar pagalbinė sėdėjimo vieta.

o Įvertinkite atlošo aukštį: kokio aukščio norite – atremti tik pečius ar patogiai atlošti galvą. Kietoji atlošo dalis gali būti žemesnė, tačiau paaukštinta atraminėmis pagalvėmis. Jei sofa stovės ne prie sienos, o kambario viduryje, įvertinkite ir nugarėlės grožį.

o Kokio pločio sėdimosios dalies – plačios ar siauros – norėsite? Rinkdamiesi šią dalį, turite žinoti, kokios yra pagalvių rūšys. Sėdimosioms pagalvėms dažniausiai naudojamas HR porolonas – tai yra aukšto tankio ir elastingumo poliuretanas. Naudojamos ir „Comfort plius“ pagalvės – tai yra dvikomponentės pagalvės, kurių pagrindą sudaro HR porolonas, o viršutinį sluoksnį – pūkinės arba sintetinio rutulinio pluošto pagalvės. Dar viena pagalvių rūšis – kišeninės „Pocket“ spyruoklės, jei jos yra – sėdėdami įdumbame giliau.

o Sofa gali būti su plačiais porankiais, kurie pravers kaip staliukas padėklui ar knygai. Jei taupote erdvę, galima rinktis baldą su siaurais porankiais arba visai be jų.

o Kiek aukštai nuo grindų pakilusios sofos norite? Aukštos kojelės baldui suteikia elegancijos, o žemos kaip tik klampina, suteikia pojūtį, kad esi arčiau žemės, tarsi įžemina. Kojelės, kaip ir kitos sofos dalys, suteikia baldui tam tikrą charakterį.

o Pasirinkti audinį – maloni, bet nelengva užduotis. Savo kataloguose turime per 40 audinių palečių, kiekvienoje yra nuo 3 iki 15 spalvų. Tai yra tiek aukštos kokybės sintetiniai, tiek natūralūs pluoštai – linas, medvilnė, vilna. Baldinių audinių sferoje vyrauja aukštos klasės sintetinės medžiagos, išlaikiusios testus ir turinčios geriausius kokybės įrodymus.

o Sofos priežiūra. Rinkdamiesi sofą apgalvokite ne tik jos priežiūros sąlygas, bet ir tokius praktinius dalykus kaip valymas po sofa.

o Ar tikrai reikia miegamojo mechanizmo? Dažnai tenka paskatinti klientus pagalvoti, ar jiems tikrai reikia sofos su miegamuoju mechanizmu. Visiškai suprantama, jei sofa taupant vietą perkama nuolatiniam miegojimui, tačiau visas Vakarų pasaulis jau seniai sofas perka komfortiškam sėdėjimui, o retai atvažiuojantiems svečiams pripučia čiužinį. Pagalvokite, ar dėl to karto per metus, kai sofa bus naudojama miegui, verta atsisakyti sėdėjimo komforto, nes miegamasis mechanizmas jį sumažina.

o Ar reikia interjero dizainerio? Sofą tikrai galite išsirinkti patys, sąžiningai sau atsakę į visus aptartus klausimus, pasitelkę bendrą estetikos jausmą ir – svarbiausia – pasėdėję ant pavyzdinio modelio. Vis dėlto interjero dizaineris vien dėl savo patirties ir stilistinio matymo daug greičiau parinks jums tinkamą formą, audinį ir modifikaciją. Jums tereikės pritarti.

o Rinkitės tvarumą. Labai smagu išgirsti tikras mūsų draugų ir klientų istorijas apie mūsų gamintojo „Scapa Baltic“ sofas. Turime draugų, kurie sofas įsigijo prieš 10 metų, kai dar neturėjome įmonės. Jie norėtų atsinaujinti, tačiau „bėda“ ta, kad sofa visiškai gera. Ką daryti? Tokiu atveju sofą rekomenduojame pervilkti nauju audiniu – ir kambarys gerokai pasikeis.

Trumpas „Mano sofos“ dosjė

Įkūrėjai – Kristina ir Giedrius Birgeliai

Įkūrimo data – 2013 m. birželis

Koncepcija ir dizainas – Švedija

Pagaminimo vieta – Lietuva

Salonas – „Drobės fabrikas“, Drobės g. 62, 4 aukštas, Kaunas

Parduotuvė internete – www.manosofa.lt

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras