Deimantės Dubauskaitės fotografijos.
Nuomai skirtame bute dizainerė vengė kompromisų
Rasa Pangonytė

Nuomai skirtą butą sostinėje įrengusi dizainerė Miglė Gruodytė derino kokybę, funkcionalumą ir modernumą, visa tai subtiliai pagyvindama amžiaus vidurio stiliaus detalėmis.

Interjero dizainerė pasakoja, kad planuodama šio buto erdves vengė kompromisinių sprendimų, todėl būsto suplanavimas nuo pirminio varianto mažai tepasikeitė. „Šiek tiek pamažinome miegamąjį, tokiu būdu padidindami drabužinę ir joje iš vonios pusės paslėpdami skalbimo mašiną. Taip pat teko perkelti visas vidaus durų angas, kad vonioje galėtume patogiai sutalpinti praustuvą“, – pokyčius komentuoja ji.

Koridorių ir virtuvę skirianti pertvara buvo šiek tiek patrumpinta. Tamsiai pilkai nudažyta T formos sienelė su Algimanto Kriščiūno darbu tapo ryškiu virtuvės-valgomojo akcentu.

M. Gruodytė pastebi, kad buto interjeras yra tarsi švari drobė interpretacijoms – keičiant detales, jame lengva kurti skirtingą nuotaiką. „Viduje norėjosi ramybės, nuosaikumo, pastelinių tonų kaip atsvaros už lango esančiam judriam miesto centrui“, – sako dizainerė. Interjere ji išreiškė savo simpatiją amžiaus vidurio stiliui. Jo elementų galima rasti apvaliuose stikliniuose šviestuvuose, vertikaliai frezuotose plokštumose, sienų dangoje, baldų kojelėse, rusvos ir melsvų atspalvių derinyje.

Dėl erdvesnės drabužinės sumažėjęs miegamasis – minimalistinis. Pagrindiniu jo akcentu tapo faktūrinė galvūgalio siena, kurianti bendrą kompoziciją su lovos atkalte ir šviestuvais.

Visame bute detalėse pasirodanti juoda spalva išsilieja vonios kambaryje. „Man asmeniškai tamsi vonia asocijuojasi su SPA ramybe ir prabanga. Norėjosi, kad po dienos iššūkių pavargęs žmogus atsigaivintų pasinerdamas į prieblandą ir jaukumą“, – tamsios vonios idėją aiškina interjero autorė.

Medžio imitacijos paviršiai, kvadratų dermė tęsia amžiaus vidurio stiliaus idėjas.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras