Dalios Gerasimavičienės kurtas interjeras. Vaidotas Darulis
Nuomai skirtame būste – aukso blizgesys ir marmuro prabanga
Rasa Pangonytė

Nuomai skirtą butą Vilniuje įrengusi dizainerė Dalia Gerasimavičienė („DG interjerai“) vengė baltos spalvos, o jaukų ir šviesų būstą sukūrė derindama įvairius rusvos spalvos atspalvius papildydama juos sodria violetine, aukso spalvos akcentais ir marmuro rašto gijomis.

Interjero dizainerė sako, kad nedidelis butas suprojektuotas racionaliai ir patogiai, todėl kuriant interjerą apsieita be didelių pokyčių. „Keitėme tik miegamojo durų vietą, kad jame turėtume didelę spintą. Durys buvo perkeltos į svetainės sieną, o šalia holo atsiradusią erdvę išnaudojome darbo zonai“, – pokyčius komentuoja interjero dizainerė. Darbo vietą įrėmina baltos metalinės lentynos. Paprasta jų konstrukcija neapkrauna erdvės ir atrodo lengvai bei elegantiškai. Jaukumo suteikia natūralaus medžio balintos parketlentės, prie kurių derintas ir balduose naudotas medžio dekoras.

D. Gerasimavičienė džiaugiasi, kad beveik visur pavyko išlaikyti lubų aukštį, jas teko žeminti rekuperacijos vamzdžių vietose. Svetainėje ir hole lubas pabrėžia dekoratyvus apvadas. Puošybinę funkciją erdvėje atlieka ir baltų MDF tašelių dekoras, skiriantis svetainės ir valgomojo zonas.

Citata:Darbo vietą įrėmina baltos metalinės lentynos. Paprasta jų konstrukcija neapkrauna erdvės ir atrodo lengvai bei elegantiškai.

Dizainerė ypatingą dėmesį skyrė TV sienai. „TV baldas modernaus asimetrinio dizaino. Norėjosi minimalistinio, bet kartu ir įdomaus, sieną puošiančio baldo, todėl papildomai jame sumontuotas dekoratyvus apšvietimas, kai norisi jaukios, neryškios šviesos“, – sako interjero dizainerė.

Pagrindiniu valgomojo zonos akcentu tapo prašmatnus aukso spalvos šviestuvas.

Dizainerė pasakoja, kad, pakeitus miegamojo durų vietą ir perkėlus jas į svetainę, šiame kambaryje norėjosi kuo mažiau matomų durų varianto, todėl buvo pasirinktos aukštos stumdomosios durys: „Kai jos atstumtos, miegamojo erdvė susijungia su svetaine. Užstumtos durys tampa beveik nematomos, jos estetiškai susilieja su siena, tokiu būdu visas dėmesys krypsta į TV baldą.“

Pakeitus durų vietą, miegamajame atsirado erdvės didelei spintai. Kambarį pagyvina abipus lovos esantys simetriški medžio tašelių fragmentai. „Šioje erdvėje harmonijai kurti pasirinkome samanų žalumo spalvą, puikiai derančią su smėlio atspalviais, užuolaidoms ir pagalvėlėms“, – sako D. Gerasimavičienė.

Ji atkreipia dėmesį į nestandartiškai didelę vonios patalpą. Norint išlaikyti erdvę, vietoje vonios čia suprojektuota patogi ir praktiška dušo zona, didelis praustuvas, spinta skalbimo mašinai laikyti bei spintelė su niša tualeto reikmenims. Išskirtinumo ir prabangos vonios kambariui suteikia ir ryškaus, aktyvaus rašto marmuro plytelės („Plytelių centras“). Kaip sako dizainerė, marmuro raštas pasirinktas kaip tęstinis interjero elementas – virtuvėje jį turi stalviršis ir siena, o svetainėje – kilimas.

Foto galerija.: new_000248246_0

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras