Tomo Milkamanavičiaus ir Edvino Baltrušaičio interjero projektas. Leonas Garbačauskas
Mieste, arčiau gamtos
Rasa Pangonytė

Miškingame sostinės Lazdynėlių rajone gyvenančiai šeimai architektai Tomas Milkamanavičius ir Edvinas Baltrušaitis sukūrė funkcionalius darbui ir poilsiui skirtus apartamentus.

„Apartamentai „Miško arduose“ yra kūrinys šiuolaikiškam gyvenimui. Pabėgimas nuo miesto šurmulio ir siekis sugrįžti į gamtą čia akompanuoja estetikos ir technologijos sintezei. Erdvės scenarijai, medžiagų suvedimas, dėmesys detalėms, laikui nepavaldi medžiagų paletė – visa tai darniai susilieja į vientisą ir harmoningą solidaus charakterio kokybės istoriją“, – interjero projektą apibūdina architektas T. Milkamanavičius.

Naujai suformuotame kvartale esančio buto langai atsukti į pietryčius, todėl jo gyventojai gali mėgautis dideliu natūralios šviesos srautu.

Įėję į butą, patenkame į funkcionaliai suplanuotą koridorių, kuriame įkurdinta sandėliuko ir skalbyklės patalpa, o sienos optimaliai išnaudotos spintoms ir daiktų sandėliavimo sprendimams. „Siekiant palikti kuo daugiau laisvos erdvės ir kartu sukurti visas reikiamas funkcijas, dalis sandėliavimo erdvės suprojektuota palei lubas esančiose antresolėse, lentynos formuotos iki pat lubų“, – atkreipia dėmesį T. Milkamanavičius.

Architektas sako, kad projektuojant interjerą prioritetu tapo į balkono terasą išeinanti bendroji erdvė, esanti piečiausioje buto pusėje. Erdvi patalpa atlieka svetainės, valgomojo ir virtuvės funkcijas.

Atskirame tūryje, kurį pabrėžia vertikali ąžuolinių tašelių sienelė, suprojektuotos privačios namų erdvės. Mediniai tašeliai meistriškai maskuoja į miegamąjį ir vonios kambarį vedančias duris ir čia įkurdintą dviejų durų šaldytuvą.

Už virtuvės sienos suprojektuoti du darbo kambariai. Siekiant sumažinti triukšmą, šie kambariai, kaip ir miegamasis, papildomai izoliuoti. Viso buto pakabinamosios lubos ir grindys taip pat turi suformuotą akustinį barjerą.

Apartamentų apdailos medžiagos išsiskiria solidumu ir įvairove. T. Milkamanavičius teigia, kad tokiu pasirinkimu siekė sukurti charakteringą, laikui nepavaldų, ryšį su mišku išlaikantį interjerą: „Vienoje paletėje veikia natūralaus ąžuolo faktūros, smulkaus teraco plytelės, tamsus porcelianas su šviesiu kontrastingu glaistu, lietos teraco grindys, anilininė oda, kalnų įkvėpti akmens stalviršiai, tvariai pagamintos baldinės plokštės, nerūdijantysis plienas, miško spalvos aksomas ir industriniai rievėto stiklo motyvai.“

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000311635_0

Interjere pritaikytos dvi išvien veikiančios apšvietimo strategijos – funkcinis ir emocinis apšvietimas. Pirmasis suprojektuotas naudojant reguliarų taškinį išdėstymą; svetainėje suformuotas griežtos geometrijos erdvę kuriantis stačiakampis. Emocinis apšvietimas skirtas jaukiai namų atmosferai sukurti. Virš valgomojo salos šią nuotaiką kuria pakabinami, ore tarsi sklandantys balto stiklo šviestuvai, miegamajame – atviros konstrukcijos volframo siūlelius eksponuojantys šviestuvai.

Visam apšvietimui pasirinkta dominuojanti juoda spalva. Vonios akcentu tapo padidinto spindulio saulę primenantis šviečiantis veidrodis. Juodos spalvos elementus pakartoja įvairios interjero detalės: durų rėmai, rankenos, santechnika.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras