Gamintojai
Medžio masyvo suolas – ateičiai pritaikytas paprastumas
Namas Ir Aš

20 metų su italų kompanija „Plank“ bendradarbiaujantis dizaineris Konstantin Grcicas pristato naują projektą „Bech“ – medinį suolą ir stalą. Skamba paprastai, tačiau dizaineris teigia, kad tai šiek tiek sudėtingiau nei atrodo.

K. Grcico kūrinys susijęs su ankstesniais jo ir „Plank“ sukurtais baldais, tačiau, anot dizainerio, kartu žengia kitą žingsnį ir atveria naują tipologiją. „Suoliukas pats kuria aplinką, jungiančią žmones. Ironiška, kad įmonės pavadinimas „Plank“ verčiamas kaip “ilgas medžio gabalas“. Būtent nuo to ir prasidėjo pagrindinis projektas. Tiesiog paėmiau medžio lentos vaizdinį ir pridėjau keletą kojelių“, – pasakoja baldų kūrėjas. Vis dėlto, tai nėra tipiškas suolas ir stalas. Gamintojai sukūrė išradingą mechanizmą, kuris leidžia suolą surinkti ir išardyti be jokių įrankių. Taip jį galima gabenti supakuotą arba kompaktiškai sandėliuoti.

Sukūręs suoliuką, dizaineris sukonstravo ir tokios pat konstrukcijos stalą. Iš medžio masyvo pagaminti baldai gali būti komplektuojami drauge ar parduodami atskirai.

Dizaineris K. Grcico sako, kad kurdamas šiuos baldus jis galvojo ir apie klimato kaitą, su ja susijusius iššūkius bei žiedinę ekonomiką. O taip pat – apie ateities dizainą. Jo nuomone, ateities žmogaus gyvenimą miestuose lems privačios erdvės trūkumas. „Mažus namus reikia išnaudoti kuo efektyviau: baldai turi būti praktiški ir lengvai pritaikomi, o kartu užtikrinti patogumą. Mes judėsime iš vienos vietos į kitą, su savimi pasiimdami savo daiktus. Baldai turi prisitaikyti prie skirtingos aplinkos ir kintančių poreikių. Stalas bus naudojamas valgymui ir darbui. „Bench“ atspindi šią naują normą“, – sako dizaineris K. Grcico.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Vaikas 07.12 11:39
pasisups ir išsiskės.

Interjeras interjeras