Bendrovė
Medžiagų ir formų metamorfozės
Namas Ir Aš

Didžiausios Italijos šiuolaikinio meno mugės „Artissima“, rengėjai poilsio zonos sukūrimą patikėjo baldų gamintojams „Paola Lenti“, pristačiusiems kolekciją „Metamorfosi“.

Turine vykusios parodos poilsio erdvė ne tik suteikė galimybę lankytojams susitikti su kūrėjais, bet taip pat simbolizavo meno ir dizaino sankirtą. Kolekcijos autoriai, broliai Fernando ir Humberto Campana, įkvėpimo sėmėsi iš gamtos. Ši unikali serija yra sąmoningo požiūrio į žaliavas pavyzdys, kuriantis naują dialogą tarp naujovių, meistriškumo ir socialinės atsakomybės.

Trijų pasirinktų minkštasuolių – „Bruco“, „Chromodoro“ ir „Zoide“ – dizainas atkartoja sausumoje ir jūroje gyvenančius organizmus. Kolekcija skatina stebėtojus laisvai interpretuoti šias formas, nutrindama ribą tarp dizaino objektų ir meno kūrinių.

Kolekcijoje išradingai panaudotos kūrybiškai pertvarkytos „Paola Lenti“ gaminių medžiagos, kurios kitu atveju būtų išmestos. Ji peržengia dizaino ribas ir įkūnija apčiuopiamą sąmoningo pasirinkimo apraišką, o šis sprendimas taip pat pakeitė įmonės gamybos procesą. Į šią veiklą buvo įtraukta Komo mieste veikianti socialinė siuvimo ateljė, taip suteikiant galimybę įsidarbinti žmonėms, kuriems gresia socialinė atskirtis.

Simetriški minkštasuolio „Bruco“ šoniniai atlošai primena pailgą, švelniai užapvalintą vikšro formą prieš jam tampant drugeliu. Minkštoji dalis pagaminta iš perdirbto polietileno ir poliesterio pluošto. Nuimamas sėdynės apmušalas pagamintas iš perdirbto sintetinio veltinio, kuris vėl gali būti perdirbamas. Apmušalus puošia aplikacijos, kurios niekada nesikartoja.

Minkštasuolį „Chromodoris“ įkvėpė spalvingas ir žavus jūrų moliuskas. Jo atlošą sudaro didelis cilindro formos elementas. Vingiuotą moliusko kūną primenantis atlošas gali bti kilnojamas – pagal sėdinčiojo norus.

Fotelis „Zoide“ akį traukia originaliu atlošu, suformuotu iš ilgų kilnojamų čiuptuvų. Kaip ir kiti baldai, „Zoide“ pagamintas ir perdirbtų ir likusių medžiagų.

Studijos CRS sukurtas kilimas „Zoe“, skirtas tiek lauko, tiek vidaus patalpoms. Kilimas gaminamas iš virvės, „Aquatech“ arba „Twiggy“ siūlų. Gamintojai siūlo tris jo variantus.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras