Bendrovė
Kultinis šviestuvas jubiliejų pasitinka atnaujintomis spalvomis
Namas Ir Aš

„Oluce“, seniausia Italijos dizaino įmonė, ruošiasi minėti vieno garsiausių savo šviestuvų 60-metį ir pristato naują jo spalvą.

„Oluce“ šviestuvų dizaino estetika aiški ir dekoratyvi. Tai subtilus, intelektualus grožis, kuris per daugelį metų bendrovei padėjo sukurti vienus garsiausių, labiausiai vertinamų ikoninių šviestuvų. Viena iš šių ikonų papildė dizainerio Joe Colombo sukurto istorinio šviestuvo „Spider“ spalvų gamą. Buvusi baltos spalvos versija išnyksta, o ją pakeičia drąsi garstyčių geltona.

1965 metais J. Colombo sukurtas šviestuvas „Spider“ susideda iš emaliuoto metalo korpuso ir vertikalaus chromuoto strypo, kuris remiasi į lakuoto metalo pagrindą. Dėl melamino jungties reflektoriaus padėtį galima keisti. „Spider“ šeimą sudaro staliniai ir grindų šviestuvai.

Kitais metais šešiasdešimtmetį švęsiantis „Spider“ išlaiko septintojo dešimtmečio J. Colombo dizainui būdingą energiją. To meto dizainerio kūriniai atliko savo funkciją ir tuo pat metu atspindėjo jo estetinį požiūrį. Kurdamas J. Colombo eksperimentavo su naujomis medžiagomis ir spalvomis. Minimalios grafikos „Spider“ buvo „Coupé“ kolekcijos pirmtakas.

1967 m. šviestuvas pelnė „Compasso d'Oro“ apdovanojimą. Jis įtrauktas į nuolatines tarptautinės Trienalės parodos Milane, Filadelfijos meno muziejaus, Diuseldorfo Kunstmuziejaus ir Miuncheno „Neue Sammlung“ muziejaus kolekcijas. 1972-iais šviestuvas buvo eksponuojamas parodoje „Italija: naujas namų kraštovaizdis“, Niujorko „MoMa“ muziejuje. Ši paroda reiškė tarptautinį italų dizaino pripažinimą.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras