Gamintojas VIADURINI www.viadurini.co.uk
Keturios spalvų idėjos, sušildysiančios jūsų namus
Laura Čiginskaitė

Kasmet skelbiamos metų spalvos, keičiančios mūsų namų ar netgi įvaizdžio akcentus. Keturias šių metų spalvas apžvelgianti interjero dizainerė Aistė Mickevičienė (NOI) sako, kad spalvų pasirinkimas – ypač svarbus žingsnis namuose, nes tai turi įtakos ir mūsų savijautai bei emocijoms, todėl ir jas įsileisti reikėtų atsižvelgiant į namų gyventojų asmenybes ir įpročius.

KESTREL (L478) – „Tikkurila“

Tai ramybę spinduliuojanti ruda su šaltos raudonos spalvos atspalviu. Kitaip tariant, klasika su netikėtumo elementu. Pasak A. Mickevičienės, ruda spalva – Žemės spalva, todėl interjere, kuriame vyrauja jos atspalviai, žmonės jaučiasi gana jaukiai, saugiai ir maloniai. „Ruda spalva suteikia pasitikėjimo savimi, rimties, saugumo ir jaukumo. Kadangi ši spalva tamsina patalpas, jos gali atrodyti optiškai mažesnes, todėl su ruda spalva interjere nereikėtų persistengti. Vis dėlto, ši spalva – viena mėgstamiausių šiandien ir ją galima pasitelkti itin stilingam interjerui sukurti. Suderinus su sodraus medžio atspalviais, gausime „gilų“ harmoningą bei savitą interjerą“, – pastebi interjero dizainerė. Ji taip pat atkreipia dėmesį, kad ši spalva puikiai dera ir su rudenine, mistiška „October mist“ spalva bei kitais pasteliniais tonais.

OCTOBER MIST– „Benjamin Moore“

„Saugus variantas, labai dažnas Lietuvos naujakurio pasirinkimas“, – pastebi A. Mickevičienė. Įsirengiant namus retas kuris nori eksperimentuoti su ryškiomis tendencijomis ir vėliau sukti galvą, kaip jas pakeisti. Dažnai nenorintys atsilikti nuo tendencijų, pasak A. Mickevičienės, renkasi akcentus – konkrečios spalvos sofą, užuolaidas – tai, ką galima nesunkiai pakeisti. Interjero dizainerė tiki šios spalvos populiarumu ir pastebi, kad ją sumaišius su pilku tonu, gali pavykti išgauti „naująją pilką“, kurią užsakovai mėgsta.

VERY PERI – „Pantone“

Paslaptinga ir abejingų nepaliekanti spalva – taip trumpai galima apibūdinti šį alyvinį atspalvį. A. Mickevičienė taip pat pastebi, kad ši ateitį simbolizuojanti spalva sutinkama nevienareikšmiškai: vieniems ji patinka, kitus – slegia. Net jei esate ją mėgstančiųjų stovykloje, interjero dizainerės atkreipia dėmesį, kad ši spalva namuose neturėtų dominuoti, o jos vaidmuo priklausys nuo pasirinktų proporcijų. „Didelis daiktas įneš prabangos, turtingos elegancijos, o mažos detalės gali suteikti interjerui žaismingumo, šmaikštumo. Violetinė spalva nuo seno siejama su turtais ir prabanga, tačiau jos atspalvius svarbu rinktis labai atsargiai, nes netinkamai parinkta spalva gali suteikti priešingą efektą – patalpos atrodys pigiai“, – pastebi A. Mickevičienė.

SATIN ROLLING – „Krylon“

Ryški ir egzotiška „Krylon“ metų spalva, anot NOI interjero dizainerės, yra prabangi ir puikiai įsilieja į estetiškus šiuolaikinius interjerus. „Šioje spalvoje matomas dviejų spalvų derinys: žalios ir mėlynos. Pirmoji – simbolizuoja taiką, ramybę, harmoniją. Antroji – sukuria švaros ir lengvumo jausmą. Turkis panašus į chameleoną, jei jis derinamas su mėlyna, jis pasikeis mėlynos spalvos kryptimi ir priešingai“, – pastebi A. Mickevičienė. Interjero dizainerė rekomenduoja šią spalvą interjere derinti su švelniais, santūriais tonais, kurie padės pailsinti žvilgsnį.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras