„BoysPlayNice“
Kelių jaukesnių detalių prašę užsakovai džiaugiasi visiškai atnaujintais namais
Namas Ir Aš

Keletą metų šalia Prahos (Čekija) esančioje viloje gyvenę praleidę gyventojai suprato, kad namuose jiems trūksta jaukumo. Su tokiu prašymu jie kreipėsi į studiją „KURZ architects“ (Čekija).

Studijos klientai tikėjosi, kad jaukumui sukurti pakaks kelių detalių: naujo minkštųjų baldų komplekto, paveikslų ar perdažytų sienų, tačiau po atviro pokalbio paaiškėjo, kad esamas planas daugeliu atžvilgių neatitinka tikrųjų namo gyventojų poreikių.

Pakeitus planą, po kelių mėnesių intensyvaus bendradarbiavimo buvo sukurta funkcionali ir maloni gyvenamoji erdvė. „Ir protas, ir širdis palietė kiekvieną vilos kampelį – nuo pagal užsakymą pagamintų baldų, grindų, plytelių, rankenų ir jungiklių iki paskutinės vazos ant lentynos. Rezultatas – jaukus ir šiltas interjeras, kupinas netikėtų detalių“, – projektą vertina „KURZ architects“.

Tai, kas iš pradžių atrodė kaip paprastas prašymas suteikti interjerui daugiau jaukumo, virto tikra kiekvieno namo kampelio transformacija. Pirmojo aukšto širdyje dominuoja didžiulis pagal užsakymą pagamintas baldas. Ąžuolo faneros raštas vienodas, nes baldas pagamintas iš vieno viešame aukcione atrinkto medžio. Masyvų baldą tiesiogine prasme galima apeiti su rytiniu kavos ar arbatos puodeliu. Pakeliui – daugybė sandėliavimo patalpų, virtuvės spinta, svetainės siena, biblioteka, įspūdinga F1 modelių kolekcija. Namuose yra ir daugiau rankomis sukurtų baldų – valgomojo stalas, komoda. Visi jie pagaminti dailidės Romano Šusterio dirbtuvėse.

Unikaliu akcentu svetainėje tapo medinės grindys. Geometriškai simetriška jų forma buvo pasirinkta sąmoningai, kad vizualiai nepailgėtų ar neišsiplėstų erdvė. Atskiros dalys yra vizualiai skirtingos, tačiau jas vienija tam tikra tvarka. Tai labai subtili, tačiau žaisminga detalė, kuri iš pirmo žvilgsnio gali būti neakivaizdi.

„Dažnai būtent tokios tylios, bet svarbios detalės kaip vienodas ąžuolo lukšto raštas yra ryškus skirtumas tarp interjero, kuriame jaučiamės gerai, ir interjero, kuriame jaučiamės puikiai. Nors dažnai negalime įvardyti, kodėl taip yra“, – sako architektas Janas Kurzas. Jam pritarianti Zuzana Kurz priduria, kad į interjero detalių simbiozę įsitraukia ir tokie subtilūs elementai kaip jungikliai, rankenėlės, kištukiniai lizdai ir pan.

Foto galerija.: new_000309752_0

Naujasis namo suplanavimas leidžia jo savininkams mėgautis skirtingo lygio intymumu. Pirmasis aukštas yra labai atviras, skirtas leisti laiką kartu. Antrasis aukštas, nepaisant būtinų plano korekcijų, liko suskirstytas į atskirus kambarius. Abiejuose aukštuose gausu sandėliavimo patalpų. Viskas viloje turi savo vietą, todėl kambariai atrodo ramūs ir labai tvarkingi.

Efektyvesnei namo termoreguliacijai suprojektuotas „žaliasis stogas“.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras