Kėdės „Travis“ gamyba Bendrovė
Kėdė „Travis“: genialumas paprastume
Namas Ir Aš

Šiųmetinėje „Salone del Mobile 2023“ parodoje pristatyta kėdė „Trave“ yra dar vienas puikus dizainerių „BrogliatoTraverso“ ir „Magis“ suderinamumo įrodymas. Nors užduotis suprojektuoti garais lenkiamą medžio masyvo kėdę nebuvo lengva.

„Suprojektavome daug ir įvairių kėdžių. Kai kurios iš jų buvo net estetiškos ir gražios, bet nė viena neturėjo to ypatingumo, kuris užtikrintų jai vietą „Magis“ kolekcijoje, – sako Alberto Brogliato.

Lūžis įvyko tada, kai dizaineriai suprato, kad svarbiausia projekte visiškai priimti „Magis“ filosofiją – plėsti dizaino ribas.

„BrogliatoTraverso“ suprojektuotos kėdės centras – paprastas uosio masyvo rėmas, prie kurio tvirtinamos kojos ir dvi medžiaginės pagalvėlės, atliekančios sėdynės ir atlošo funkcijas.

Šis novatoriškas konstrukcinis sprendimas iki minimumo sumažina sudedamųjų dalių kiekį ir kartu padidina sėdėjimo komfortą.

Pagaminti kėdei reikia laiko ir meistriškumo. Vien centrinės lenktos sijos paruošimui prireikia septynių dienų. Šiuo metu ruošinys iš pradžių mirkomas garuose, tada iš karto lenkiamas ir galiausiai dedamas į džiovinimo krosnį, o ištraukus – surenkama. Taip gaunama kėdė, kurioje susilieja pramoninės technologijos ir meistriškumas. „Prireikė daug bandymų ir klaidų, kol pavyko taip sulenkti tokio dydžio medį“, – sako dizaineriai.

Iš uosio masyvo pagaminta konstrukcija gali būti natūrali arba dažyta ąžuolo ir juoda spalva. Minkštosios dalies audinius galima rinktis individualiai.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras