Kėdė „La Zitta“ Bendrovė
Kėdė „La Zitta“: nauja ilgametės patirties interpretacija
Namas Ir Aš

Tradicinė forma, naujai interpretuota naudojant šiuolaikines proporcijas ir detales: čekų baldų gamintojai TON pristato naują kėdžių šeimos narę – italų dizainerio Alexanderio Guflerio sukurtą kėdę „La Zitta“ (it. „tyla“). Kėdė sukurta panaudojant daugiau nei 160 metų Bystřice pod Hostýnem miestelyje naudojamą medžio apdirbimo ir gamybos procesų patirtį.

Iš pirmo žvilgsnio santūrios formos slepia daugybę įmantrių detalių, kurios leidžia kėdę pritaikyti skirtinguose interjeruose. Karkasas pagamintas tik iš medžio masyvo, o sėdynę galima rinktis iš trijų skirtingų variantų.

„Kai prie vieno modelio dirbi daugiau nei metus ir vis tiek manai, kad jis gražus, žinai, kad sukūrei kažką gero. Kažką, kas išliks ilgam“, – apie savo darbą prie šio naujo gaminio sako A. Gufleris. Šią kėdę jis kūrė daugiau nei dvejus metus, daugiausia dėmesio skirdamas darbui su lenkta medžio masyvo mediena. „Ši tipologija jau daugelį metų gaminama Bystřice pod Hostýnem ir net šiandien yra vertinama dėl savo tvirtumo ir paprastumo. Pagrindinis elementas yra tvirtas lenktos medienos sėdynės rėmas, kuris prie kitų komponentų tvirtinamas varžtais. Konstrukcija, kaip ir visos klasikinės lenktos medienos kėdės, remiasi masinės gamybos principu, nes tai garantuoja tvirtumą“, – aiškina Gufleris.

Stebėtinai ergonomiškos kėdės detalės tik dar labiau padidina sėdėjimo patogumą. Kurdamas kėdę dizaineris atsižvelgė ne tik į išfrezuotą atlošą, bet ir į patogumą. Modelis turi tris sėdynės variantus – klasikinę fanerą, nendrių pynimą arba apmušalus, kurie, nepaisant to, kad vizualiai yra minkšti, dėl naudojamos technologijos yra tvirti ir patogūs.

Pasirinkus spalvinę apdailą, „La Zitta“ gali užimti centrinę vietą jūsų interjere arba tapti tyliu kompanionu. Be natūralaus medžio versijos, kėdė gali būti dažyta, paliekant medžio raštą matomą po pasirinktu atspalviu, arba visiškai padengta pigmentu. Su šia kėde TON pristatė tris naujas specialias spalvas – dervos geltoną, žvyro žalią ir gilią žalią.

Dėl tvirtumo ir vizualinio paprastumo derinio ši kėdė skirta plačiam interjero spektrui – bistro tipo restoranams ar namams, kuriuose reikia kompaktiškų gaminių. Kėdės kojos atitinka šį reikalavimą, nes yra suprojektuotos tiesiai po kėde. „Man patinka paprastumas – paprasti daiktai išlieka amžinai. Tai geriausias dizainas“, – apibendrina A. Gufleris.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras