Gamintojai
Kėdė „Alpina“ jungia tradicijas, tvarumą ir modernumą
Namas Ir Aš

Britų dizainerių Edwardo Barberio ir Jay'aus Osgerby'io sukurta kėdė „Alpina“ – visapusiško tvarumo baldų dizaine pavyzdys.

Po vienuolikos bendradarbiavimo metų ir trijų kartu sukurtų gaminių 2018 m., „Magis“ metė iššūkį britų dizainerių duetui „Barber Osgerby“ ir pasiūlė ambicingą projektą – sukurti visapusiškai atsakingą kėdę.

Kėdę įkvėpė klasikinis Alpių baldų tradicijos modelis, o dizainas primena elegantišką taburetę. Kėdė universali ir gali lengvai prisitaikyti tiek prie tradicinės, tiek prie šiuolaikiškesnės aplinkos.

Paprasta, švarių formų, apgaubianti kėdė pagaminta iš uosio medžio masyvo karkaso (sertifikuotas FSC) ir iš biologinio polipropileno atlošo, kuris gaminamas tik iš panaudoto kepimo aliejaus, todėl yra visiškai perdirbama.

Dizainerių duetas sako, kad „Alpina“ dizaine panaudotas bioplastikas – tai žingsnis į ateitį, kai visi nauji objektai dizainai kuriami iš atsakingų medžiagų, pasižyminčių ir patvarumo, ir perdirbamumo savybėmis.

Elegantiška, patogi ir universali „Alpina“ yra trijų spalvų: natūralaus uosio su smėlio arba alyvuogių žalios spalvos atlošu ir dažyto juodo uosio su juodu atlošu.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras