Gamintojai
Kėdė „Akiko“: sėkmę nešantis dizainas
Namas Ir Aš

Vokietijos dizaino apdovanojimų „German Design Award 2023“ laureate šiemet tapo italų dizainerių Oskaro ir Gabrieliaus Buratti sukurta kėdė „Akiko“. Geriausio gaminio dizaino kategorijos nugalėtoja komisiją sužavėjo savo koncepcija bei dizainu.

„Savo didele suapvalinta nugarėle kėdė apkabina sėdinčiuosius, o storas paminkštinimas žada jiems maloniai minkštą sėdėjimą. Konstrukcija užtikrina lengvumą, o dėl formų ši elegantiška kėdė dera prie daugelio interjero stilių“, – savo pasirinkimą komentavo žiuri. „Akiko“ pasižymi tradiciniams rytietiškams baldams būdinga linija. Minkšta sėdynė ir atlošas, pagal pageidavimą gali būti aptraukti audiniu ar oda; kėdės pagrindas pagamintas iš šilta pilka spalva dažyto metalo.

Gaminama ir „Akiko“ lounge versija, išsiskirianti minkšta, apgaubiančia sėdimąja dalimi. Apskritą sėdynę ir apgaubiantį atlošą jungia pilkas metalinis rėmas.

Gamintojai taip pat siūlo baldo versiją su žvaigždės formos metalo kojelėmis bei sukamuoju mechanizmu – kėdė pasisuka 180 laipsnių kampu.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Primityvas 02.07 20:04
Kokiam ISO standartui ji atitinka?Jokios ergonomikos.Laukiamajame pasėdėt 15min.

Interjeras interjeras