Laikrodis-kalendorius „Monograph“ Gamintojai
Kaip susikurti stilingą namų biurą: interjero dizainerės patarimai
Agnė Paulauskienė

Namų biuras – pastarųjų metų aktualija. Kaip patogiai ir stilingai susikurti darbo vietą namuose, pataria interjero studijos „ebi“ dizainerė Eugenija Augulienė.

„Kadangi man pačiai teko gana ilgai dirbti namuose, puikiai žinau, kaip svarbu susikurti patogią, jaukią ir naujas idėjas įkvepiančią aplinką“, – sako dizainerė. Svarbu suprasti, kokia aplinka padeda susikaupti ir didina produktyvumą – tvarkinga darbo vieta su pačiais reikalingiausiais įrankiais ar labiau inspiruojanti kūrybinė betvarkė, kurioje gimsta originaliausios idėjos. Jeigu įsirengę namų biurą jaučiate, kad ko nors trūksta, pagalvokite, kaip ją dekoruoti. E. Augulienė siūlo keletą būdų, kaip papildyti interjerą mielomis detalėmis.

Plakatas ACER PLANATOIDES. Gamintojas MARGO HUPERT ART

Visi žinome apie paveikslų galią ne tik puošti erdvę, bet ir teigiamai veikti mūsų nuotaiką. Laikausi nuomonės, kad klasikiniams aliejiniams ar akriliniams paveikslams reikia daugiau vietos, konkrečios erdvės, kurioje atsiskleistų jų daugiasluoksniškumas. Gerai pagalvokite, ar savo namų biure turėsite užtektinai vietos jiems eksponuoti. Jeigu jos yra sąlygiškai nedaug, rekomenduočiau rinktis printus su jus įkvepiančiais grafiniais vaizdais ar motyvuojančiomis citatomis.

Biuro reikmanų dėklas CODIFY.  Gamintojas ANTHROPOLOGIE

Spalvotųjų metalų detalės vis dar labai populiarios interjere. Blizgūs ir spalvoti paviršiai traukia akį ir prikausto dėmesį. Šios detalės kalba apie šeimininko skonio rafinuotumą ir išskirtinumą. Pieštukinė metalizuotu paviršiumi, rašiklio stovas, drožtukas ar kitas aksesuaras suteiks namų biurui žavesio. Atkreipiu dėmesį į tai, kad panašios detalės šiek tiek „įpareigoja“ išlaikyti stilingos ir rafinuotos darbo erdvės vientisumą.

Dekoracija NU NU ELEPHANT. Gamintojas WOUD

Dekoracijos ir statulėlės daugeliui žmonių sukelia „alerginę reakciją“. Tačiau statulėlė statulėlei nelygu. Šiuolaikiškoms, originalioms ir jums ką nors reiškiančioms dekoracijoms gali atsirasti vietos jūsų namų biure. Rekomenduoju rinktis dekoro elementus, kurie jus džiugins ne vieną dieną ir derės vyraujančio interjero stiliaus. Tegul tai būna vos keli, bet visomis prasmėmis vertingi daiktai. Žymiausi pasaulio interjerų ir produktų dizaineriai kuria nuostabiausius vardinius dekoro elementus, kurie puikiai papuoš ir jūsų namus.

Lentynėlė daiktams CAGE. Gamintojas MENU

Kelerius pastaruosius metus namus tiesiog okupavo ažūriniai, dažniausiai metaliniai elementai. Daugelyje interjerų galima rasti tokių šviestuvų, kavos stalelių, lentynų. Ažūrinės detalės svarbios ne tik funkciškai, bet ir estetiškai. Dėl dekoratyvios formos ir permatomo rašto jos tampa dėmesio traukos objektais. Tūrinės ažūrinės detalės atrodo it skulptūros. Jos neapsunkina erdvės, išlaiko savo funkcinę paskirtį. Ažūrinės detalės puikiai atrodo moderniuose, skandinaviškuose ir industriniuose interjeruose.

Dėklas popieriui.  Gamintojas MOBEL DESIGN

Medis interjere naudojamas seniai. Tai universali, visais laikais vertinama medžiaga. Dėl unikalių savybių natūralaus medžio detalės taip pat labai svarbios kuriant namų biurą. Daugelis neabejingi medinių detalių ilgaamžiškumui. Jos organiškai įsikomponuoja skandinaviško ir modernaus stiliaus interjeruose. Medžio gaminiai būna pačių įvairiausių formų: griežtų ir plastiškų, lenktų ir stačiakampių, todėl jiems atsiras vietos bet kokiuose namuose.

Dėtuvė RESTORE TRAY. Gamintojas MUUTO

Ekologiškumo tema labai aktuali ir jos plėtojimas interjere nėra išimtis. Džiaugiuosi, kad vis daugiau žmonių sąmoningai renkasi produktus, pagamintus iš perdirbto popieriaus ir kitų greitai suyrančių medžiagų. Tokie daiktai grožiu ir dizainu nė kiek nenusileidžia pagamintiesiems, pavyzdžiui, iš plastiko. Ekologiški biuro reikmenys dažniau gaminami natūralesnių žemės spalvų, vengiant ryškių neonių atspalvių.

Drožtukas. Gamintojas MONOGRAPH

Ieškantiesiems originalumo ir jaučiantiesiems sentimentų istorijai verta atkreipti dėmesį į retro stiliaus detales. Deja, tokių detalių pasiūla nėra didelė, tačiau vieną kitą originalesnį elementą įmanoma rasti. Namų biure puikiai atrodytų retro stiliaus laikrodis, stalinis šviestuvas ar lentynėlė.

Padėkliukai smulkiems reikmenims KALEIDO. Gamintojas HAY

Norintiesiems kasdienį darbą paversti žaismingesniu ir spalvingesniu rekomenduočiau rinktis ryškias detales. Kasdien matomos, jos gai teigiamai veikia mūsų nuotaiką. Žaismingumas slypi paprastuose daiktuose: padėkliukuose, spalvotuose lapeliuose užrašams, knygų ir aplankų stovuose, laikrodžiuose, puodeliuose. Įleiskite naujų vėjų į savo namų biurą, papildykite jį ryškiaspalve detale ir pamatysite, kaip nejučia kiekvieną kartą nusišypsote.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras