Eglės Savickaitės kurtas interjeras Benas Šileika
Jaunos poros butą dizainerė planavo nuotoliniu būdu
Namas Ir Aš

Interjero dizainerė Eglė Savickaitė (@egles_vizualizacijos) pristato interjerą, kurio užsakovai nepabijojo įsileisti ir ryškesnės – rausvos spalvos.

Instagram žinute gavau užsakymą sukurti interjerą jaukiam 3 kambarių būstui Vilnelės slėnyje. 66 kv. m erdvėje harmoningai išdėsčiau virtuvę su svetaine, miegamąjį, darbo ir vonios kambarius.

Mano užsakovai – jauna ir pozityvia energija trykštanti šeima, kuriai tai yra pirmasis būstas. Džiaugsmą lydėjo ypač didelė atsakomybė, nes užsakovai į būsto projektą žiūrėjo reikliai ir atsakingai. Klientai atsiuntė ilgą ir kruopštų sąrašą, nurodydami poreikius bei įvardindami lūkesčius. Turėjau kūrybą aiškiuose rėmuose.

Prieš tai klientai gyveno senos statybos bute, kuris mirgėjo ryškiomis spalvomis. Bėgant laikui tai erzino, nesuteikdavo harmonijos pojūčio, kurį kiekvienas viliamės patirti namų erdvėje. Poreikis buvo aiškus ir konkretus – kuo mažiau spalvų ir tik viena akcentinė. Parinkau neutralią baltos, pilkos ir juodos gamą, taip pat pritaikiau interjero dizaineriams žinomą pilkos ir rausvos spalvos derinį. Tiesa, rausva spalva rami ir prigesinta.

Darbo procesą lydėjo pirmi susitikimai ir ilgai lauktas vizitas įsigytame bute. Tuo metu ne tik aš, bet ir užsakovė pirmą kartą pamatė būstą. Šiandieninėje situacijoje pirkti dar nepastatytą būstą, kurio negali apžiūrėti, tapo bemaž įprasta realybe. Tiesa, tai apsunkina klientus ir interjero dizainerius.

Per pandemiją dalis konsultacijų vyko virtualiu būdu. Vidų suplanavome sėkmingai ir sklandžiai, nes pirmą kartą įžengę į būstą radome jį tuščią ir be vidaus pertvarų. Po to sekė interjero stilistikos paieškos ir gryninimas, vizualizacijų aptarimai, baldų ir aksesuarų paieškos. Paskutiniame etape erdvę papildžiau detalėmis, kurios viską darniai apjungė ir iš vizualizacijos projektas persikėlė į realybę.

Dalinuosi keliais praktiniais patarimais, kuriuos įgyvendinau šiame bute ir kuriuos galima pritaikyti planuojant savo namus. Grindims galima parinkti daugiasluoksnę grindų dangą – vinilą. Šiame projekte taip sukūrėme daugiau šilumos, jaukumo ir praktiškumo. Vinilo grindys yra tinkamas pasirinkimas jaunoms šeimoms, nes danga tvirta, nereikalauja daug priežiūros, netraukia dulkių, nesugeria kvapų bei skysčių.

Koridoriaus zonoje galima parinkti plyteles, kurios sukuria prabangos ir nuostabos efektą į namus įžengusiems svečiams. Tai yra praktiška, nes plytelės yra ilgaamžės ir reikalauja mažiau priežiūros. Plytelės atrodys itin natūraliai, jeigu parinksite tinkamą raštą. Šiame projekte jos dekoruotos marmuro efektu ir motyvas atkartojamas kituose kambariuose. Taip sukūriau darną, šviesą, prabangą, jaukumą ir vientisumą. Prabanga ir jaukumas gali derėti tada, kai sumaniai parenkami sprendimai, o mano asmeninė rekomendacija – drąsiai ir impulsyviai žaisti spalvomis, faktūromis ir raštais.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras