„Idėjų studijos“ kurtas interjeras Rūta Strakšaitė
Jaukumo pergalė
Namas Ir Aš

Projektuodamos Vilniuje esantį kotedžą, „Idėjų studijos“ dizainerės Aliona Maliuta ir Anastasija Žuk keitė standartinį kotedžo suvokimą ir suplanavimą, o interjero nuotaiką kūrė šviesos ir tamsos kontrasto principu.

Išsikėlusios tikslą kotedže sukurti individualaus namo pojūtį, dizainerės turėjo perbraižyti statytojo pasiūlytą planą. Atsisakius katilinės, pirmame aukšte liko daugiau vietos atvirai svetainės ir virtuvės erdvei. Inžinerinius ir buities prietaisus bei viršutinių drabužių spintą jos sutalpino į slankiojančiųjų durų slepiamą erdvę holo sienoje.

Dizainerės sako turėjusios gerokai pasukti galvą, kaip nedideliame plote suplanuoti patogią virtuvę. „Norint gauti kuo daugiau naudingo ploto, teko šiek tiek įlįsti į holo spintos plotą. Taip pat suprojektavome salą, kurioje yra daug vietos daiktams“, – sako jos.

Dar šiek tiek papildomos vietos gyvenamajai erdvei laimėjo maksimaliai sumažintas svečių vonios kambarys.

Centrinė pirmo aukšto ašis – laiptai. Erdvės įspūdį laiptinėje kuria metaliniai tašeliai ir skaidrus turėklų stiklas. Stiklas „palengvino“ ir visą laiptų konstrukciją, suteikė jai grakštumo.

Rinkdamos interjero apdailos medžiagas, interjero kūrėjos rėmėsi principu „namas turi tarnauti žmogui, o ne žmogus namui“. „Tai, ko negalima lengvai pakeisti, tikrai turi būti kokybiška ir praktiška. Laiptams pasirinkome ąžuolą, o pirmo aukšto grindims – plyteles, nes kotedžas turi didelę terasą ir kiemą, kuriais šeimininkai su malonumu naudojasi. Ant plytelių galima drąsiai eiti tiesiai iš lauko. Taip pat yra augintinis, tad parketo nesvarstėme. Šiuo atveju nugalėjo praktiškumas“, – pasirinktas medžiagas komentuoja A. Maliuta ir A. Žuk.

Foto galerija:galerija_001:

Foto galerija.: new_000274480_0

Trijų asmenų šeimai skirtų namų charakterį „Interjero studija“ kuria šviesos ir tamsos kontrastu. Tamsios laiptų pakopos kontrastuoja su stikliniais turėklais, kuriuose gražiai atsispindi šviesos blyksniai. Svarbų vaidmenį interjere atlieka dideli išraiškingi šviestuvai, kurie atrodo solidžiai ir neapsunkina erdvės. Prie šviesos žaidimo prisijungia ir juodos medinės žaliuzės virtuvėje.

Svarbiausias svetainės akcentas – biožidinio ir televizoriaus siena. Akmens masės plytelėmis dekoruota siena interjerui suteikia architektūriškumo, griežtumo ir prabangos.

Tamsaus bei šviesaus žaidimas persikėlė ir į miegamąjį, kuriame jaukumą kuria tamsiai už lango esančio miško spalva nudažytos lubos ir sienos. Lovos galvūgalyje suformuota niša su LED juostele, papildomos šviesos ir jaukumo suteikia sieniniai šviestuvai. Anot projekto autorių, niša sienai suteikia tūrio, o kambarys vizualiai atrodo didesnis.

Drabužinė nuo miegamojo atskirta stiklinėmis durimis. Stiklas panaudotas ir spintų durims. „Nenorėjome standartinio sprendimo su paprastomis spintomis. Ir čia stengėmės išlaikyti visą interjero idėją: kažkur tamsu, kažkur persišviečia ir žaidžia šviesos blyksniai“, – pasakoja A. Maliuta ir A. Žuk.

Didelis langas vonios kambaryje užsakovams suteikė drąsos jį dekoruoti juodai. Dizainerės džiaugiasi, kad drąsa atsipirko – vonia atrodo prabangiai ir santūriai: „Užėjus į vonios kambarį ištinka wow efektas. Vienintelis niuansas – tokiam interjerui reikia meilės ir priežiūros: valyti juodas plyteles ir santechniką reikia dažniau nei, tarkime, pilkas plyteles ir chromą.“

Jos pasakoja, kad projektuodamos vaikų kambarį stengėsi žiūrėti į ateitį. Vaikui augant bus nesudėtinga kambarį atnaujinti nesugriaunant koncepcijos, todėl jame didesnį dėmesį skyrė tekstilei – užuolaidoms, kilimui. „Baldus galima pakeisti, bet užuolaidos išlaikys kambario stilistiką ir koloritą“, – teigia interjero autorės.

Interjeras interjeras