Aistės Mickevičienės (NOI) kurtas interjeras „Lina ADI photography“
Interjero dizainerės sukurtuose namuose šeimininkė jaučiasi lyg viešbutyje
Rasa Pangonytė

Gyventi namuose, bet jaustis kaip viešbutyje – tokį norą iš užsakovės išgirdusi interjero dizainerė Aistė Mickevičienė (NOI) sukūrė interjerą, kuriame tvyro ramybė ir sklando bohemiška dvasia.

„Sukurti gerą interjerą man – lyg nutapyti gerą paveikslą. Iškapstai, išanalizuoji žmogų, po to „išanalizuotąjį“ atspindinčias mintis paleidi kūrybiniame procese. Todėl kiekvienas interjeras, kaip ir užsakovas, man išskirtinis. Interjerą kuriu pagal žmogų, nedarau masinių kopijų“, – pristatydama projektą Kauno Žaliakalnyje sako A.Mickevičienė ir džiaugiasi, kad rezultatu patenkinta šeimininkė namus vadina savo naujuoju aš.

Šiame, kaip ir kituose A. Mickevičienės kurtuose interjeruose, vyrauja erdvių vientisumas – bet kuriame kambaryje jaučiamas to paties interjero tęstinumas, atsirandantis per spalvas ir raštus bei medžiagiškumą.

Foto galerija.: new_000244811_0

Interjero dizainerės teigimu, šį interjerą įkvėpė užsakovės darbinė veikla – moteris turi kaljaninę: „Todėl ir namų interjeras toks, įkvėptas kaljano dūmo. Jie niūroki, bet atspindi modernų bohemiškumą, ne visi mėgsta gyventi ligoninės tipo šviesoje.“ Kaljano dūmo vaizdinys juntamas ant pilkų paviršių: virtuvės stalviršiai, dekoratyvinio tinko siena svetainėje. Menišką nuotaiką kuria ir to paties rašto pasikartojimas ant baldų ir užuolaidų.

Spalviniu būsto įkvėpimu tapo ir ryškus corten plieno apdailos fasadas. Spalvinį vientisumą pakartoja sodrios spalvos medžio lukšto baldai, kuriuose išfrezuota vario spalvos juostelė, sienos, natūralaus medžio grindys. „Grindis klojome chevron eglutės raštu, tačiau lenteles klojome ne skersai ar išilgai per patalpą, kaip yra įprasta, bet pasukome 45 laipsnių kampu. Kadangi patalpa ilga, stačiakampio formos, norėdami praplėsti koridoriaus efektą suskaidėme ją į zonas“, – aiškina interjero dizainerė.

Dizainerė pasakoja, kad tikru iššūkiu tapo užuolaidos, tiksliau – klasikinis „Houndstooth“ (liet. skaliko dantys) raštas. „Neradome tokio audinio užuolaidoms, todėl pirkome lygų audinį ir raštą spaudėme. Kokybiškai atspausti pavyko tik trečią kartą. Šis vintažinis raštas atsirado labai seniai, bet dabar vėl yra labai madingas“, – sako interjero autorė.

Citata:Todėl ir namų interjeras toks, įkvėptas kaljano dūmo. Jie niūroki, bet atspindi modernų bohemiškumą, ne visi mėgsta gyventi ligoninės tipo šviesoje.

Laiko ir kruopštumo prireikė ir saloje įmontuotos kaitlentės kabančiam gartraukiui paslėpti. Baldine plokšte su ta pačia vario juostele apjuostas gartraukis tapo natūralia virtuvės baldų tąsa. Nedidelę virtuvės zoną nuo svetainės atskiria medinė knygų lentyna, kurios viršuje suformuotas lovelis augalams.

Dizainerė sako, kad šis interjeras turi savo dvasią ir stilių, nepavaldų besikeičiančioms tendencijoms. „Jo esmė – išgryninti tikrumą, tai, kas sukuria vertę ir interjerą padaro jaukų, kuriame gera būti ne tik šiandien. Kiekviena detalė, baldas interjerui turi suteikti pridėtinės vertės. Jis turi atspindėti savininko pomėgius, aistras ir istoriją. Tada interjeras bus tikrai gyvas“, – įsitikinusi dizainerė A. Mickevičienė.

Straipsnio komentarai

Siųsti

Seubas ne namai. 02.05 08:07
Vienas tik zodis. seubas. Kazkokia bajsuva.

Interjeras interjeras